Köy Yolları Sıcak Asfaltla Buluşuyor

Köy Yolları Sıcak  Asfaltla Buluşuyor

Köy yollarına sıcak asfalt dökümü dolayısıyla tören düzenlyendi. Balışeyh İlçesi Dikmen Köyünde düzenlenen törene Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri ve protokolden isimler katılarak köy yollarına sıcak asfaltla

HAYAL GERÇEK OLUYOR 

Balışeyh İlçesi Dikmen Köyünde düzenlenen törene, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın yanı sıra, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı J.Alb.İbrahim Ayhan Vural, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Müdürleri, İl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, idarelerinin görev sahasında toplam yol ağının bin 655 km. olduğunu ve 1.etap sıcak asfaltlama çalışmaları kapsamında 113,7 km. yolun sıcak asfalt olacağını kaydetti.İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara´da, İl Genel Meclisi olarak hizmet ağında bulunan köy yollarının standartlarını arttırmak için yaptıkları görüşmeler sonrası, hayal olarak görülen Kırıkkale´nin köy yollarının sıcak asfalt olması hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

3 VEKİLDEN DE DESTEK

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir yıllardır hayal edilen bir hususun bugün gerçekleştirildiğini ifade ederek, ? Sıcak asfaltı sizlerin ayağının altına sermek o kadar da kolay olmadı. İşi bu aşamaya getirene kadar büyük bir çaba sarf ettik. Bu sene hedefimiz 200 km. sıcak asfalt yapmak? dedi.Milletvekili Abdullah Öztürk ise, yıllardır soğuk asfalt yapıldığını ancak birkaç yıl içerisinde asfaltın bozularak yolun tekrar bakım ve onarımına ihtiyaç duyulduğunu, bununda maliyeti katlayarak arttırdığını ifade ederek bu nedenle soğuk asfalttan, sıcak asfalta geçildiğini belirtti.AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can´da, ?Köylü milletin efendisidir? sözünün Kırıkkale´de kâğıt üzerinde kalmadığını dile getirerek, sıcak asfalt çalışmalarının 1, 2 ve 3. Etap olarak devam edeceğini aktardı.

 

ASFALTSIZ KÖY KALMAYACAK

Kırıkkale için, köylerin için çok özel bir anlam ifade eden bu günde, köy yollarının sıcak asfaltla buluşturulduğu bu günde sizlerle bir arada bulunmaktan ve böyle bir günü ve heyecanı yaşamaktan çok büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Haktankaçmaz´da, bu işte katkısı olan ve emeği geçenlere teşekkür etti. Törene gelmeden önce Yahşihan bölgesinde hızlı tren çalışmalarını yerinde incelediklerini ifade ederek ? Gerçekten hem Kırıkkale adına, hem de Türkiye adına gurur duyulacak işler olduğunu orada gördük. Dünyada ilk defa denenen teknikler var. Türkiye´de ilk defa denenen, yapılan işler var. Kırıkkale´de yapılan bu çalışmaları vatandaşlarımız baktığı zaman göremeyebilir. Bunu ne zaman görecek? Hızlı Tren Ankara´dan çıkıp, Kırıkkale´den geçip Sivas istikametine gittiğinde görecek.Bir vatandaş olarak, bir Türk bürokratı olarak hem bu çalışmaları gördükçe, hem Kırıkkale´mizde ilk defa asfalt konusunda köylerde yapılan çalışmaları gördükçe gurur duyuyorum, mutlu oluyorum.? Dedi.Gerekli kaynağın sağlanması halinde önümüzdeki 3- 5 yıl içerisinde Kırıkkale´de sıcak asfaltla buluşmayan köy kalmayacağını ifade eden Vali Haktankaçmaz, ? Aynı anda bütün köy yollarını yapmak hepimizin arzusu ama ne böyle bir ekipman var, ne de böyle bir kaynak var. Dolayısıyla bu işi etap etap yapmak durumundayız. Alt yapısı en uygun yerlerden başlayarak, trafik yoğunluğu en çok olan yerlerden başlayarak bunu yaygınlaştırmak durumundayız.Ben bu vesileyle bir kez daha bu çalışmalarda emeği geçenleri tebrik ediyor, hayırlı uğurlu olması temennisi ile hepinize saygılar sunuyorum.? dedi.İl Müftüsü Şahin Yıldırım´ın yaptığı duanın ardından Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ve protokol üyeleri butonlara basarak  I. Etap Sıcak Asfalt çalışmalarını başlattı.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ