Korkunç iddia

Korkunç iddia

HER BİRİ EN AZ 110 YAŞINDA OLAN DEV ÇINAR AĞAÇLARINI KURUTMAK İÇİN GÖVDESİNİ DELİP İÇİNE ÇAMAŞIR SUYU SIKMIŞLAR

HER BİRİ EN AZ 110 YAŞINDA OLAN DEV ÇINAR AĞAÇLARINI KURUTMAK İÇİN GÖVDESİNİ DELİP İÇİNE ÇAMAŞIR SUYU SIKMIŞLAR.

Korkunç iddia

Fabrikalar Mahallesindeki bazı çınar ağaçlarının gövdelerinin matkapla delinerek dübelle kapatılmış olması şaşkınlık yarattı. Her biri en az 110 yaşındaki çınar ağaçlarının kurutulmak amacıyla bu şekilde gövdelerine çamaşır suyu sıkıldığı iddia edildi.

HER BİRİ EN AZ 110 YAŞINDA

Kırıkkale?nin özellikle fabrikalar mahallesi ve çevresinde adeta Kırıkkale?nin simgesi olan dev çınar ağaçlarının her geçen yıl sayısının azaldığını görüyoruz. Kimisinin yaşına yenik düştüğünü kimisinin ise yol açmak, arsa kazanmak veya yüksek gerilim hatlarına zarar verdiği gerekçesiyle kesilerek yok edildiğini biliyoruz Fabrikalar mahallesi MKE lojmanlarının hemen altındaki çınar ağaçlarının da kurutulmaya çalışıldığı iddia edildi. Ağaçların gövdesine matkapla delik açılarak içine çamaşır suyu sıkıldığı öne sürüldü.

AĞAÇLARIN YAPRAKLARI SARARIYOR

Atatürk Bulvarındaki Migros AVM karşısındaki MKE Kurumuna ait lojmanların çevresinde bulunan her biri en az 110 yaşında olduğu bildirilen dev çınar ağaçlarının gövdesinde onlarca  delik açıldı. Matkapla açıldığı belirlenen deliklerin ne amaçla açıldığı konusunda net bir bilgi edinilemezken ağaçların yanında yıllardır seyyar satıcılık yaptığını söyleyen Ercüment Onan ağaçların kurutulmak amacıyla gövdelerinin delinerek içine çamaşır suyu sıkılmış olabileceğini söyledi. Çamaşır suyunun ağacı kısa sürede kuruttuğunu belirten bahçıvan emeklisi Onan son birkaç haftadan bu yana ağaçların adeta küstüğünü yapraklarını yere eğmeye başladığını belirterek buraya yapılacak park için bu ağaçları göz göre göre katletmeye çalıştıklarını iddia etti.

AĞAÇLARIN GÖVDESİ DELİK DEŞİK

Sağlık caddesinde bulunan ve Kırıkkale?nin kurulduğu ilk yıllardan bu yana tüm olumsuz koşullara rağmen ayakta kalmayı başaran çınar ağaçlarının gövdesi adeta delik deşik edilmiş. Deliklerin büyük kısmı dübel ile kapatılmış. Bura seyyar satıcılık yapanların ve buradan gelip geçenlerin dikkatini çeken bu durumun aslında bir ağaç katliamına yönelik bir girişim olduğunu ileri süren vatandaşlar önce ağaçları kurutup bunu bahane ederek kesileceğini iddia ediyorlar. En az 110 yıllık olduğu belirlenen çınar ağaçlarının Kırıkkale?nin muhtelif yerlerinde de çok sayıda olduğu ancak son 10-15 yıldan bu yana sayılarının her geçen gün azaldığı belirtildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü