KORKMAZ, İFADE VERDİ

KORKMAZ, İFADE VERDİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Almanya`daki "Deniz Feneri e.V" bağlantılı soruşturma kapsamında, "köstebek" iddialarıyla ilgili olarak adliyede ifade verdi.

Ankara Adalet Sarayına gelen Korkmaz, soruşturmanın koordinasyonundan sorumlu Başsavcıvekili Harun Kodalak ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Veli Dalgalı ile Hakan Pektaş tarafından sorgulandı.

Korkmaz`ın, "şüpheli" sıfatıyla verdiği ifade yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü.

Korkmaz, adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sayın savcımız basında çıkan haberlerle ilgili bilgime başvurdu. Biz de ifademizi verdik. Oradaki genel şeyleri söyledik. Soruşturmanın gizliliği esası çerçevesinde ayrıntıya girmemiz mümkün değil. Ama benimle ilgili basında çıkan haberler, sizin de bildiğiniz şeyler. Bize sordular, biz de gerekli cevabımızı verdik" dedi.

"Suçlamaları reddedip reddetmediğine" ilişkin soru üzerine Korkmaz, kendisiyle ilgili çıkan haberler üzerine basın-yayın kuruluşlarına tekzip gönderdiğini, ancak yayımlanmadığını bildirdi.

Bu konuda dava açacağını söyleyen Korkmaz, "O konuyu gerçekten mahkemede, hukuk çerçevesinde sürdüreceğim" dedi.

Korkmaz, iddialara ne yanıt verdiğine yönelik soruya, "Tekzip yayımlandığı zaman bütün basın yayın kuruluşlarımızda görürsünüz" karşılığını verdi.

Kaç soru sorulduğunu hatırlamadığını belirten Korkmaz, "Sorular yönelttiler. Ben de gerekli cevabı verdim. Benimle ilgili çıkan haberlerle ilgili" dedi.



sait
13.09.2011 13:21:31
İnşallah belediye başkanından kurtuluruz. Kimse kimseyi durduk yere ifadeye çağırmaz. Umarım bu şekilde yeni bir başkan ile daha iyi bir Kırıkkale olur.

ottoman
13.09.2011 23:17:12
işçinin ahı nasıl çıkacak, bıraktı paranın musluğunu başkan yardımcısına, kırıkkale belediyesi tüm almış olduğu malzemelerinin ödemesini nerdeyse komplesini haciz yoluyla ödüyor, erkeklerse çıksın açıklama yapsınlar, öyle birşey yok diye, avukat belediyenin kapısından girmemesi lazımken, avukatlar köşeyi döndü bunların sayesinde, salla başı al maaşı müdürlerle işi götürmeye çalışıyorlarmış, terminal satuldı parası nerde işçiye ne kadar ödeme yapıldı, daha çook çeker bunun üzerine veli efendi.. artık bu olayın üzerine adayda göstermezler bunu haa..

kırıkkaleli faik
14.09.2011 20:53:16
hayretle ibretle okuyoruz. kırıkkale belediye başkanının bilgisine başvurulmuş. kardeşim adam bir numaralı sanık durumunda, yani "kösbek"likle sorgulanıyor. siz hala adama toz kondurmuyorsunuz. bu sözlerim pusula ve bayrak hariç diğer gazetelere. sizler gazetecilik mi yapıyorsunuz yoksa dalkavukluk mu? demek asrın davasında sanık olarak adı geçen veli korkmazın adının karışması, sanık olarak ifadelerinin alınmasının haber değeri yok öylemi! yazıklar olsun sizin gibi gazeteye ve gazetecilere. yarın diyelim ki veli korkmaz suçlu bulundu, ceza aldı. nasıl hiç bir şey olmamış gibi gazecilik mesleğine devam edeceksiniz. yada sizin gazetelerin okurları bu yanlı haberlere hiç tepki göstermiyormu. türkiyede "yandaş" basın, Kırıkkalede "besleme" basın. haksızlığın haksız kazancın fatuası bir gün önünüze konmasını dörtgözle bekliyoruz. tabi ki size belediyenin imkanlarını sizin önünüze serenleride.

1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama