Korkmaz, ?Hakkımda çıkan haberler asılsızdır?

Korkmaz, ?Hakkımda çıkan haberler asılsızdır?

22 Kasım 2011 tarihinde gazetemiz manşetinden verdiğimiz ?Korkmaz?a Ağır Ceza Yolu? başlıklı haberimize Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz?ın avukatı noter aracılığıyla tekzip metni gönderdi. Bir tekzibin yayımlanabilmesi için mahkeme kararı olması g

22.11.2011 Tarihli yayınınızda birinci sayfasında manşetten verilen haberinizde Müvekkilin toplum nezdinde onur, şeref ve saygınlığını rencide etmeye yönelik gerçek dışı haberlere yer verilmiştir. Yapılan haber içeriğinde yer alan ve müvekkilin hedef gösterilmesi suretiyle şahsını, onur, şeref ve saygınlığını rencide etmeye yönelik bu haberlerin hiçbir doğruluğu yoktur ve bu nedenle de bu karalamaları kabul etmek mümkün değildir. Dolayısıyla aşağıdaki açıklamanın, TEKZİP olarak en kısa sürede gazetenizde ve internet sitenizde; manşetten aynı ebatlarda yayınlanmasını talep ediyorum.  
 
22.11.2011 Tarihinde PUSULA Gazetesi`nin manşetinden ?KORKMAZ`a Ağır Ceza Yolu? ve internet adresinden ise "KORKMAZ`a Ağır Ceza Şoku" başlıklarıyla yayınlanan gerçek dışı haberler nedeniyle Müvekkil hakkında asılsız ithamlarda bulunulmuştur. 22.11.2011 günlü bazı basın-yayın organlarında müvekkille ilgili olarak gerçek dışı, asılsız ve iftira niteliğinde iddialara yer verilmiştir. Şöyle ki; Kırıkkale Yeşil Vadi Su Birliği İçme Suyu Arıtma Tesisi Ultrafiltrasyon ve Reverse Osmosis Ünitesi Malzemeli Bakım Onarım ve İzleme işi ihalesi Kırıkkale Yeşil Vadi Su Birliği Başkanlığınca Açık İhale usulü ile 19/11/2009 tarihinde yapılmış ve 3 firmanın katılımı ile ihale gerçekleşmiştir. İhale netlisinde ihaleyi kaybeden MERS-İŞ Ltd. Şti. 10.12.2009 tarihinde Kamu İhale Kurumu`na itiraz ve şikayette bulunmuştur. Kamu İhale Kurumu 11/01/2010 tarihinde itirazı değerlendirip "4734 Sayılı Kanunun 54. maddesinin 10. fıkrasının (c) bendi gereğince firmanın itirazen şikayet "başvurusunu değerlendirmiş ve ihalenin usul ve kanuna uygun olduğu gerekçesiyle MERS-İŞ Ltd. Şti`nin itirazının oy çokluğu ile reddine karar verilmiştir. Yeşil Vadi Su Birliği; Kamu İhale Kurumu`nun kararının ardından ihaleyi kazanan MPE Mühendislik A.Ş. ile 18/02/2010 tarihinde sözleşme imzalamıştır. Söz konusu iş, 18.02.2011 tarihinde sona ermiş ve 23.02.2011 tarihli tutanak ile imza altına alınmıştır.
 
Mers-iş Ltd. Şti. söz konusu ihalede rekabet koşullarının oluşmadığını ileri sürerek İçişleri Bakanlığı`na şikayette bulunmuş ve Bakanlık; 27.08.2010 tarihinde "Soruşturmaya gerek yoktur? kararı vermiştir. Mers-iş Ltd. Şti. Bakanlığın bu kararma itiraz edip Danıştay`a başvurmuştur. Danıştay 28.12.2010 tarihli kararı ile "Konu Kırıkkale Valiliği`nce soruşturulmalıdır`` sonucuna varmıştır. Kırıkkale Valiliği; yapılan inceleme ve soruşturmalar neticesinde 07.04.2011 tarihinde "iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve soruşturma izni verilmemesi" kararı vermiştir. Mers-iş Ltd. Şti. Kırıkkale Valiliği`nin kararına karşı Bölge İdare Mahkemesinde itiraz etmiş ve Bölge İdare Mahkemesi 30.09.2011 tarihinde soruşturma izni verilmesine ve konunun Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar vermiştir. Müvekkilin; ihale ile ilgili olarak yayınlanan haberlerde iddia edildiği gibi Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması söz konusu değildir. 19/11/2009 tarihinde yapılan İhale ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca Müvekkilim hakkında herhangi bir dava açılmamıştır.
 
Müvekkilim; Başkanlığını yapmış olduğu Yeşil Vadi Su Birliği ihalesinde Hizmet Alım İhaleleri Uygulama Yönetmeliği ve Kanunlar çerçevesinde hareket etmiştir. KAMU İHALE KURUMU; söz konusu İhalede kanuna aykırı bir hiç hususun olmadığı ve iddia edildiği üzere rekabetin oluşmadığı gerekçelerinin yersiz olması hasebiyle ihaleyi onaylamıştır. İhaleyi Kazanamayan Şirketin asılsız iddialarını dikkate alıp, soruşturma evresini etkilemeye yönelik, çamur at izi kalsın düşüncesiyle yayınlanan, objektif habercilikten uzak, kamuoyunu yanıltıcı ve kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olan bu haberin takipçisi olacağımızı ve ilgililer hakkında hukuki ve cezai yollara başvuracağımızı Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
 
İş bu metnin gazetenizde, önceki haberin çıktığı manşetten, aynı punto ve aynı ebatta ve 5187 sayılı Basın Kanunun ilgili maddesi uyarınca, kanuni süresi içerisinde yayınlanmasını; 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun`un 9. maddesine istinaden söz konusu haber içeriğinin derhal yayından çıkarılmasını ve bu açıklamamızın bir hafta süreyle internet ortamında yayınlanmasını talep ediyorum.
 
TEKZİP TALEBİNDE BULUNAN VELİ KORKMAZ Vekili Av. Mutlu KORKMAZ
 


isim yok
30.11.2011 11:56:41
Hakkında onca dolandırıcılık şu bu haberi çıktı. Köstebek haberleri yapıldı. bir değil iki değil üç değil beş değil bir çok gazeteye manşet oldun. Bir sen doğrusunda onca gazete mi iftira atıyor. Hadi Başbakan yada bir bakan olsan iftira atıyorlar diyecem ama seninle niye durduk yere uğraşsın onca medya işi gücü yokta sayın Korkmaz. Lütfen kandırmayı halkın kanını emmeyi bırak artık. Düş yakamızdan illallah. İllallah... Yeter yahu yeter.

Nehrin Öte Yakası
2.12.2011 21:37:17
ŞEHR-ÜL EMİN YALAN SÖYLEMEZ.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ