Korkmaz: 30 köpeği kısırlaştırdık

Korkmaz: 30 köpeği kısırlaştırdık

Kırıkkale Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanları geçici bakımevine sahiplendirerek, şehir merkezindeki başıboş dolaşan sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

OTEL GİBİ HAYVAN BARINAĞI

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, 2012 yılı içerisinde 30 sokak köpeğinin kısırlaştırıldığını söyledi. Başıboş köpeklere karşı mücadele ettiklerini belirten Korkmaz, hayvanlar için sıcak bir yuva kurduklarını bildirdi.  Korkmaz yaptığı açıklamanın devamında, ?Belediye olarak sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanlara barınağımıza kurduğumuz sobalar yardımıyla sıcak bir ortamda bakıyoruz. Yemek ihtiyaçları için hazır mamalar kullanıyoruz. Burada veteriner hekimimiz tarafından tedavileri yapılan hayvanlarımızın düzenli olarak sterilizasyon ve dezenfeksiyon çalışmaları da yapılıyor. Şu anda barınakta 50 tane köpek var. Bugüne kadar 1780 Adet köpek kısırlaştırma, aşılama, küpeleme işlemi yapılarak bunlardan 650 adedi sahiplendirilmiş, 1080 adedi de alındığı cadde ve sokaklara 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği geri bırakılmıştır. 2013 yılı içerisinde de 30 tane hayvan kısırlaştırılma, aşılama ve küpelemesi yapılmıştır.?

BAŞIBOŞ HAYVANLARI SAHİPLENDİK

?Kurduğumuz bu merkez sayesinde şehrimizde bulunan tüm başıboş hayvanları sahiplendik. Artık onların da bir evi var. Açıldığımız günden bu yana merkezimize aldığımız hayvanların bakım ve tedavi işlemlerini üstlendik. Kısırlaştırmaya uygun olanları kısırlaştırıp, uygun olmayanlar ise aşı ve tedavi işlemleri yapıldıktan sonra uygun ortamlara bıraktık.Özellikle halkımızın şu konuda bilinçli olması gerekir ki; çevremizde, sokakta küpeli köpekler elbette olacak ancak küpeli bu hayvanlar rehabilite edildikleri için önceki hallerine göre daha sakin bir durumda olacaklarından onlara şiddet uygulamadığımız sürece bizlere zarar vermeyeceklerdir.?

SORUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ

?Sorunu kökünden çözmeye hiçbir katkısı yoktur. Kısırlaştırmak, köpek fazlalığı sorununu çözmek için uzun dönemde en etkili ve en başarılı yöntemdir. Barınağa giren hayvan zararsız hayvandır. Uyuşturucu iğneyle bayıltılan başıboş köpekler aracımızla Hayvan Barınağı`na getirilmektedir. Hayvanların bakım, tedavi ve aşı işlemleri yapılmaktadır. Kısırlaştırma işlemi uygulanan hayvanlar 21 gün sonra alındıkları doğal ortamlarına geri bırakılmaktadır. Sokakta gördüğünüz kulağı Küpelihayvan barınağa girmiş zararsız hayvandır. Her hayvan saygıyı hak eder.  Sahipsiz sokak köpeklerinin oluşturduğu tehlikeleri ortadan kaldırmak ve köpek nüfusu artışını kontrol altına almak için Kırıkkale Belediyesi tarafından kurulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine Alo 295 10 32 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.?

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü