Körfez Ülkeleri Kırıkkale´yi gelinlikle tanıyacak

Körfez Ülkeleri Kırıkkale´yi gelinlikle tanıyacak

Geçen hafta gazetemizde yer alan ?Körfez Ülkelerinde Kırıkkale Rüzgârı? başlıklı haberimiz üzerine bir açıklama yapan, Kırıkkale´nin tanınmış gelinlikçilerinden Sedat Üçgül (Sedat Gelinlik), Ortadoğu ve Körfez Ülkelerinde Kırıkkale´yi tanıtıcı haberler ya

GELİNLİK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ BİZİM ELİMİZDEDİR

Kırıkkale´nin kurulduğu yıllardan itibaren en önemli sektörünün silah sanayii olduğunu vurgulayan Üçgül, ?Ancak Kırıkkale´mizde zamanla küçül(tül)en MKE ve silah sanayiine alternatif ekonomik kaynaklar geliştirmek gerekir. 1992´de kurulan Kırıkkale Üniversitesi, bu anlamda büyük bir fırsat olabilir. Ancak ne yazık ki bu konuda 25 yıldır ciddi bir atılım yapılabildiği söylenemez. Fakat bizzat şahsımın da içinde bulunduğu bir sektör var ki, belki de Kırıkkale´mizin geleceğine yön verecek bir ekonomik kaynak: Gelinlik ve Moda Sektörü. Bu sektörün geleceği de devletimizin sağlayacağı katkılarla bizim elimizdedir? dedi.

BAHATTİN AKYÖN´ÜN GİRİŞİMLERİ TAKDİRE ŞAYAN

Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön tarafından davet edilerek birkaç gün Kırıkkale´yi gezen ve bölgelerinin en büyük haber sitelerinde ve gazetelerinde Kırıkkale´yi tanıtan gazetecilerin, Kırıkkale´nin bu önemli sektörünü keşfederek Ortadoğu ve Körfez Ülkelerinde tanıtmalarının kendileri için çok önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Sedat Gelinlik ve Moda Evi Sahibi Sedat Üçgül, ?Konuk gazetecilerin de ifade ettikleri gibi Türkiye, tekstil ve hazır giyim sektörü ihracat ve üretimi açısından dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer almaktadır. Sektörde en önemli alt kollardan birisi de gelinlik ve abiye imalatıdır. Türkiye´deki gelinlik sektörünün oluşturduğu ekonomik hacmin yaklaşık 600 Milyon Dolar olduğu tahmin edilmektedir.?

SERİ ÜRETİM İÇİN YATIRIMA İHTİYAÇ VAR

?Toplam 80 bin kişinin istihdam edildiği sektörde başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Avrupa ve Rusya´ya da ihracat gerçekleştirilmektedir. Türkiye´de gelinlik imalatında İzmir´den sonra en önemli merkezlerden birisi olan Kırıkkale´de 20´nin üzerinde modaevinde başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu pazarına da yönelik olarak üretim yapılmaktadır. Kırıkkale kişiye özel tasarım gelinlik üretiminde sahip olduğu tecrübeyle tüm talepleri karşılayacak potansiyele sahiptir. Bunun yanında seri üretim için yapılacak yatırımlar için de önemli avantajlar sunmaktadır? diye konuştu.

KIRIKKALE, GELİNLİK SEKTÖRÜNÜN EN ÖNEMLİ İLLERİNDEN

Türkiye´de gelinlik sektörü denilince üç ilin ön plana çıktığını, en önemli merkezin İzmir, diğer önemli iki merkezin de Kırıkkale ve Gaziantep olduğunu ifade eden Üçgül, ?Bu merkezler arasında Kırıkkale´nin yeri çok daha farklı. Zira bizler 40 yılı aşkın bir zamandır gelinlik, nişanlık, abiye, bindallı modellerini ve bunların tesettür giyime uygun versiyonlarını el emeği göz nurumuzu dökerek kişiye özel olarak hazırlıyoruz. Fabrikasyon olmayan ürünlerimizin ünü Kırıkkale, İç Anadolu ya da Türkiye´yi de aşmış, başta komşu ülkelerimiz olmak üzere çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu bir müşteri kitlesi tarafından birçok Arap ülkesine, Avrupa ülkesine, Orta Asya ülkesine, hatta ABD´ye kadar ününü duyurmuştur.?

?HER TÜRLÜ KATKIYI SUNMAYA HAZARIM?

?İşte bu noktada Kırıkkale´nin tanıtımının yapıldığı haberlerde gelinlik sektörüne değinilmesi bizim için çok önemlidir. Her ne kadar el emeği göz nuru olan ürünlerimizle ünümüz yayılmış olsa da, aynı hassasiyetle yapacağımız fabrikasyon seri üretimle hem Kırıkkale´mizin hem de ülkemizin ekonomisine çok önemli katkılarımız olabilir. Fakat bizim ekonomik gücümüz ve sermayemiz henüz kastettiğim boyutlarda bir seri üretimi karşılamak için yeterli değildir. Bu bağlamda devletimiz tarafından sağlanacak katkılarla, hitap edeceğimiz en önemli kitle olan Ortadoğu ve Körfez Ülkeleriyle ticari ilişkiler kurabilecek, Kırıkkale´mizin başta istihdam olmak üzere, şehir ve ülke ekonomisine her türlü katkıda bulunacaktır.?

TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Kırıkkale Valiliği ve Esnaf Odalarının öncülüğünde bir AR-GE ekibi oluşturarak Kırıkkale´nin gelinlik sektörünü Ortadoğu ve Körfez Ülkelerine taşımak üzere katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade eden Sedat Gelinlik ve Moda Evi Sahibi Sedat Üçgül, ?40 yıldan fazla bir süredir yaptığım işle ilgili tecrübelerimi paylaşmak, işle ilgili eğitimler vermek ve bahsi geçen ülkelerle ilişkileri geliştirmek üzere yapılacak olan her türlü girişim ve çalışmanın öncülüğünü yapmaya hazırım? diyerek Körfez Ülkelerinin Kırıkkale´yi gelinlikle tanıyacaklarını belirtti.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ