KOP´tan Kırıkkale Tarımına Destek

KOP´tan Kırıkkale Tarımına Destek

YAKINDA 4 PROJE HAYATA GEÇİYOR

KOP´tan Kırıkkale Tarımına Destek

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında Kırıkkale´den 4 tarımsal projenin 720 bin lira civarında desteğe hak kazandığını bildirdi.

YAKINDA 4 PROJE HAYATA GEÇİYOR

Delice ve Yahşihan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince hazırlanan ve kabul gören KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım ve Kırsal Alan Mali Destek Projeleri ile ilgili sözleşmeler imzalandı. Uygulanması düşünülen 2 bitkisel üretim ve 2 hayvansal üretim projesinin her biri için açılış seminerleri ve çeşitli eğitimler düzenlenecek. Hayata geçirilecek 4 projeye dair çalışmaların yakın dönemde başlaması bekleniyor.

KOP DESTEKLERİNDEN AZAMİ DERECEDE FAYDALANMAYI AMAÇLIYORUZ

Projelerle ilgili bir değerlendirmede bulunan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, "İlimizin KOP kapsamına alınmasıyla birlikte hayvancılık ve tarımsal üretim alanında gelişmeleri sağlamak amacıyla gerek bitkisel üretim gerekse hayvansal üretim alanlarında KOP desteklerinden maksimum derecede faydalanmayı amaçlıyoruz. Hazırlanan Bitkisel Üretim Projelerinde amacımız, bölgemizde önemli geçim kaynağı olan bağcılığın verimliliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yaparak yaygınlaştırılması ve bu proje ile İlimizi bağcılıkta bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.?

KOP´TAN KIRIKKALE´YE 719 BİN 778 LİRA

?Hayvancılık Temelli Projelerimizdeki amacımız, bölgemizde üretilen çiğ sütün sağlıklı şartlarda üretiminin sağlanması ve süt üreten işletmelere pazarlamasının sağlanması alt yapısının oluşturulması amaçlanmaktadır" şeklinde konuştu. Yılmaz, KOP tarafından desteklenecek projelere ayrılan destek bütçesinin toplam 719 bin 778 lira olduğunu belirterek bunun Kırıkkale çiftçisine hayırlı olmasını diledi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı