Köprü yeni cazibe merkezi olacak

Köprü yeni cazibe merkezi olacak

Yahşihan ?da bulunan Anadolu`nun İlk Tarihi Demir Köprüsü Restore Ediliyor Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur yaptığı açıklamada, "Köprünün bitirilmesinin ardından bölge, yeni cazibe alanlarının açılmasına da vesile olacak" dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Osmanlı döneminde bu yörenin hanlarıyla şöhret kazandığını belirten Başkan Sungur , ?Sultan 2. Abdülhamit döneminde 1906`da başlayan demir köprü inşasının 1907`de tamamlandığını Anadolu`nun ilk demir köprüsü olma özelliği taşıyan köprünün, zamanla zarar gördüğünü. Almanlar tarafından yapılan tarihi demir köprü, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 1995`te korunması gereken taşınmaz kültür varlıkları olarak tescil edildi. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından 20 Aralık 2012`de restorasyon işi ihale edildi ve işin süresi 300 gün olarak belirlendi. İhaleyi alan firma tarafından köprünün aslına uygun hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Köprünün tamamen bitirilmesinin ardından bölge, yeni cazibe alanlarının açılmasına da vesile olacak" diye konuştu.

PROJE HAZIR
Yahşihan bölgesinden geçen Kızılırmak Nehri`nden yıllardır kimsenin faydalanmadığını ifade eden  Başkan Sungur ,? ilçenin kalkınmasının yanı sıra Kırıkkale ve Ankara`yı da içine alan yeni yaşam ve rekreasyon alanlarının yapımı için bir proje hazırladık.  Proje ile 3 bin kişiye istihdam sağlamayı amaçlıyoruz. Kızılırmak kenarına yapacağımız projeyle bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğiz. Bu alan içerisinde ahşap iskeleler, açık ve kapalı yüzme alanları, anfi tiyatroları, yürüyüş ve piknik alanlarının bulunduğu, kafelerin ve otellerin yer aldığı yeşil bir vadi inşa etmeyi planlıyoruz?şeklinde konuştu.

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Projenin 15 milyon liraya mal olacağını söyleyen Sungur ?Yahşihan Belediyesi olarak altından kalkabileceğimiz bir rakam değil. Ancak Valilik ve İl Özel İdare`nin destekleriyle bu projeyi hayata geçirebiliriz. Proje tamamlandığında yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız. Yeni yaşam alanları ortaya çıkmış olacak. Herkes `Kızılırmak akar, Kırıkkale bakar` derdi. Biz bunu tam tersine çevirmek için bu önemli projeyi hazırladık. Çalışmalarımız sürüyor. Kaynak teminin ardından en yakın zamanda projeye başlayacağız" dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ