Köprü Köyü´nden Tarih Fışkırıyor

Köprü Köyü´nden Tarih Fışkırıyor

KÜLTÜR VARLIKLARINA SAHİP ÇIKILACAK

Köprü Köyü´nden Tarih Fışkırıyor

Karakeçili ilçesi Köprüköy Büklükale mevkiinde Japonlar tarafından 2009 yılında bu yana yapılan kazı çalışmalarında Hititlere ait bin kişiyi doyuracak tahıl ambarı bulunduğu bildirildi.  

MİMARİ ALT YAPI BULUNDU

Yaklaşık 7 yıldan bu yana devam eden kazılarda Hititler´den kalma 3 bin 500 yıllık mimari altyapı ortaya çıktı. İlk defa Kırıkkale´de bir uygarlığa ait kazı yapılması vatandaşların akın akın kazı alanına sevk ediyor. Kazılarda bin kişiye doyurabilecek, erzak depoları bulundu. Kazı alanında ayrıca Osmanlılara aile evlere de rastlandı.

KÜLTÜR BAKANLIĞI DESTEKLİYOR

Kırşehir Üniversitesi Arkeoloji öğretim üyesi Japon Kimiyashi Matsumura´nın başkanlık ettiği kazı çalışmalarında elde edilen bulgu ve arkeolojik eşyalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı´na teslim ediliyor. SİT alanı ilan edilen bölgenin güvenliği ise emniyet ve jandarma tarafından sağlanıyor. Çalışmaların tamamlanması ardından Büklükale mevkiinin turizme açılması planlanıyor.

KÜLTÜR VARLIKLARINA SAHİP ÇIKILACAK

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 3 bin 500 yıllık Hititler´den kalma mimari altyapıya sahip çıkacaklarını söyledi. Karakeçili´nin büyük tarihe ev sahipliği yaptığını belirten Kolat, "Çeşnigir Köprüsü de Selçuklular dönemine ait bir eser. Bu çalışmaları gün yüzüne çıkarırsak, turizm açısından şehrimiz tanınmış olur." dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı