Köpekten korkan davulcu

Köpekten korkan davulcu

OSMANLIDAN BU YANA GELEN GELENEK

Köpekten korkan davulcu

Ramazan ayının simgelerinden olan davulcular, vatandaşları sahura kaldırma saatini tasarruflu kullanmak ve mahalle aralarındaki sahipsiz köpeklerden de korunmak için otomobil bagajında mahalleyi geziyorlar.

ZAMANDAN TASARRUF TEHLİKEDEN UZAK

Otomobilin bagajına girerek davul çalan Ramazan davulcuları, bu yöntemle hem daha kısa sürede mahalleyi dolaşabildiklerini hem de kenar semtlerdeki başıboş köpeklerden korunduklarını söylüyorlar. Aynı zamanda daha az yorulduklarını belirten davulcular böylece ekmek parası kazandıklarını belirtiyorlar.

OSMANLIDAN BU YANA GELEN GELENEK

Osmanlılardan bugüne gelen bir gelenek olan Ramazan davulcuları, çalar saatlerin yaygınlaştığı bir dönemde yaptıkları görevle vatandaşlara nostalji yaşatıyor. Kırıkkale´de bindiği otomobilin bagajında sorumlu olduğu mahalleyi dolaşarak davul çalan Ramazan davulcusu, okuduğu manilerle vatandaşları sahura uyandırıyor. Denedikleri yeni yöntemlerle ilgileri üzerlerine çekmek isteyen davulcular, ?Her yıl bu yöntemi kullanıyoruz. Daha hızlı ve daha çok tur atarak vatandaşları uyandırıyoruz. Hem de daha az yoruluyoruz.? ifadelerini kullandı. Zamandan kazanmak için böyle bir yöntem belirlediklerini dile getiren davulcular, ?Bizler de vatandaşların isteklerini kırmamak açısından evlerinin önünde birkaç dakika durarak isteklerini çalıyoruz. Bu da bizi memnun ediyor. Hoş bir Ramazan geçiriyoruz. Bir daha ki Ramazanda daha iyisi olacağını ümit ediyoruz? şeklinde konuştu.



1

Sevgililer Gününe Başkan Sürprizi

2

Güven ve Yıldız Ailelerinin mutlu günü

3

Öztürk ve Korucu ailelerinin mutlu günü

4

TK güzellik merkezi kısa sürede gözde oldu

5

Neşet Ertaş, bizler için bir okuldur, bir idoldür

6

Dizi oyuncusundan saygısız ifadeler

7

Birlik ve beraberlik için güçlü olmak lazım