Köpeğe Katarak Ameliyatı

Köpeğe Katarak Ameliyatı

Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi`nde bir kurt köpeğine katarak ameliyatı yapıldı. Fakülteye ait barınağa sahipleri tarafından getirilen köpek gözüyle ilgili sorundan kurtuldu.

TÜRKİYE?DE PEK RASTLANMAYAN AMELİYAT
Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi başarılı çalışmalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Fakülteye ait klinikte ilginç bir ameliyat daha gerçekleştirildi. Bugüne kadar pek rastlanmayan ameliyatla gözlerinde sorun olan köpek eski sağlığına kavuştu. Fakültenin küçük hayvanlar bölümüne getirilen 1,5 yaşındaki "Bulut" isimli Alman kurt köpeği, veteriner hekimler tarafından yapılan kontrollerinde sağ közünde ilerlemiş katarak hastalığı tespit edildi.

KÜÇÜK KÖPEK GÖZ SORUNUNDAN KURTULDU 
Yrd. Doç. Dr. Barış yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Bu tür vakalar bize çok geliyor. Bu köpeğin hastalığı eski. Zamanında tedavi yapılmadığı için ilerlemiş, kör olma safhasına gelmiş. Kurt köpeği görme bozukluğu yaşamakta. Yapılacak incelemelerden sonra sahipleri uygun görürse ameliyat yapılarak katarak alınacaktır ve köpek eski sağlığına kavuşacak."


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!