Kooperatifler bencilliği önler

Kooperatifler bencilliği önler

Kooperatifçiliğin Birlikten Kuvvet Doğar ”atasözünde de belirtildiği gibi önemli bir güç odağı ve iktisadi faaliyetler için bir baskı aracı olduğunu belirten Gıda ve Tarım İl Müdürü Recep Kırbaş, Kooperatifler bireylerin tek başlarına altından kalkamaya

TARIM, STRATEJİK BİR SEKTÖRDÜR

Dünyada ve ülkemizde tarımın insanoğlunun ana uğraş konularından biri ve belki en önemlisi olduğunu vurgulayan Kırbaş, “Tarımın stratejik bir sektör olarak kabul edildiği bir çağda yaşamaktayız. Her geçen gün bu durum daha da belirginleşmekte, tarımsal üretim gücü, bir ülkenin en önemli gücü olarak kabul edilmektedir. Tarımsal hasıla hacmi olarak Avrupa’da lider, Dünyada ilk 7 ülke arasına giren ülkemiz açısından da tarım çok büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

KIRIKKALE’NİN TARIMSAL ANALİZİ

Kırıkkale’nin tarımsal analizini yapan Gıda ve Tarım İl Müdürü Recep Kırbaş şöyle konuştu: “İlimiz toplam 306 bin hektar tarım arazimizin her yıl 100 bin hektarı nadasa bırakılmakta ve mevcut arazimizin % 10’u sulanmaktadır. Birçok sebze ve meyvenin yetişmesine elverişli iklim ve coğrafi koşullar barındıran, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 16.500 çiftçisi olan Kırıkkale’de; 63 bin büyük baş, 110 bin küçükbaş, 700 bin kümes hayvanı, 15 bin arı kovanı mevcudumuz vardır. Ayrıca balıkçılığa müsait göletlerin varlığı, tarımsal üretimdeki birikim ve tecrübesi, sınai üretime elverişli tarımsal üretim potansiyeli, tarıma dayalı sanayi imkânları, tarımsal katma değere sahip ürün yetiştirme imkânları, henüz işlenmemiş veya yeterince değerlendirilmemiş bakir arazi varlığı ve ayrıca organik tarım için güçlü potansiyele sahip bulunmaktadır.”



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü