Konuşurken bile Ses tonu önemli

Konuşurken bile Ses tonu önemli

İnsan yaşamında en önemli sorunlardan birisi olan trafikteki gürültü kirliliğine karşı başlatılan 'Gürültüsüz Bir Kırıkkale İstiyorum' kampanyasına dikkat çekmek için gökyüzüne 71 balon bırakıldı.

İnsan yaşamında en önemli sorunlardan birisi olan trafikteki gürültü kirliliğine karşı başlatılan 'Gürültüsüz Bir Kırıkkale İstiyorum' kampanyasına dikkat çekmek için gökyüzüne 71 balon bırakıldı.

 

TÜM SÜRÜCÜLER UYARILDI

Vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla mücadele eden Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, caddede, sokakta ve şehrin bütün bölgelerinde gürültü kirliliğini önlemek için harekete geçti. ‘Gürültüsüz Bir Kırıkkale İstiyorum’ kampanyası kapsamında Kırıkkaleli yöneticiler Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, durdurulan araçların sürücülerine korna kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak broşür verdi.

 

KORNA KULLANMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, “Bir şehrin medeniyet seviyesini ölçerken o şehrin sessiz olması çok önemli bir kriter. Dünyada medeniyetler şehrine baktığınız zaman o şehirlerde insanların birbirlerini rahatsız etmemek için dikkat ettiğini görüyoruz, korna kullanmadıklarını görüyoruz”

 

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİ DAHA İYİ BİR SEVİYEYE İNDİRECEĞİZ

Kırıkkale’de gürültünün çok büyük bir problem olmadığını fakat bunu daha iyi bir seviyeye çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen Tekbıyıkoğlu, “İnsanlar araç kullanırken, sadece araç kullanırken değil konuşurken bile medeni bir insanın karşısındaki bir insanı rahatsız etmemesi empati kurarak başka senaryoları da aklında tutması gerekir”

 

GECE ÇALIŞIYOR GÜNDÜZ DİNLENİYOR

“Bazı meslekler var gece çalışıyorlar, gündüz dinleniyorlar, hastası olanlar var, istirat etmek isteyen insanlarımız var. Hastanelerimiz bu konularda çok hassas yerler. Bununla beraber bir yerde bir matemi olabilir. Bu münasebetle ne kadar az bir şehirde gürültü yapılırsa bir başkası da o kadar az rahatsız olur”

 

SESSİZ BİR KIRIKKALE İSTİYORUZ

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü kapsamında kampanya başlattıklarını dile getiren Vali Tekbıyıkoğlu, “Daha sessiz bir Kırıkkale istiyoruz.  Bilhassa meslek olarak şoförlüğü yapanlar başta olmak üzere dolmuşçularımız, minibüsçülerimiz, servislerimiz, taksilerimiz başta olmak üzere bir farkındalık kampanyası oluşturduk”

 

SESSİZ BİSİKLET HİZMETTE

Kırıkkale Belediyesi’nin katkılarıyla Emniyet teşkilatına sessiz bir elektrikli bisiklet kazandırdıklarını söyleyen Tekbıyıkoğlu, “Dar yollarda daha sessiz bir şekilde insanları rahatsız etmeden arkadaşlarımız olay yerine veya görev yerine çok daha hızlı, çok daha sessiz bir şekilde oluşmuş olacak. Bu kampanya ile beraber 71 tane balonumuzu biraz sonra gökyüzüne bırakacağız. Farkındalık çalışmamıza da yollarımızda şoför arkadaşlarımızla başlamış olacağız” diye konuştu.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı