Konu sağlıksa gerisi teferruattır

Konu sağlıksa gerisi teferruattır

Vali Ali Kolat, 112 Çağrı Merkezi'nin boş yere meşgul edilmemesi gerektiğini söyledi. Çağrı merkezinde yeni bir sistemle bilgi aktarımı yapılacağını belirten Kolat, merkeze gelen ihbarlardan Emniyet, Jandarma ve İtfaiyenin aynı anda haberdar olacağını bil

CO-LOCATION MODELİ

Vali Ali Kolat, beraberinde bir grup heyetle birlikte yapım çalışmaları tamamlanan 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret etti.

Müdür Necmi Durmuşoğlu’ndan bilgi alan Kolat, vatandaşları 112’yi boş yere meşgul etmemesi konusunda uyardı. Kolat, 112 Acil Çağrı Merkezi sisteminin “Acil durum çağrısı yapma halinde vatandaşların birden çok numara yerine tek bir numarayı öğrenmeleri ve Acil yardım çağrısı alındıktan sonra en kısa sürede olay mahalline ya da acil durumdaki kişiye ulaşabilmek” gibi hayati değer taşıyan iki önemli amaç ve işlevinin olduğunu söyledi. Acil durumlara ivedilikle müdahale edebilme hususunda koordinasyonun önemini vurgulayan Vali Kolat, “Acil Çağrı Merkezleri Projesi’nde, sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve valiliklerce gerekli görülen diğer birimlerin aynı mekânda olduğu ve koordinasyon imkanı sağlayan co-location modeli tercih edilmiş ve çalışmalar buna göre yapılandırılmıştır. Bu modelde çağrının alınması, olayların takip ve koordinasyonu aynı mekan içerisinde bulunan görevliler tarafından yerine getirilecektir” dedi.

 

TEK KANAL ÜZERİNDEN YAPILACAK

Çağrı merkezinde tek kanal üzerinde ilgili birimlere bilgi aktarımının yapılabileceğini belirten Kolat, “Buradaki sistem üzerinden Emniyet, Jandarma, İtfaiye ve Sağlık birimleri doğrudan hareket edebilecek” dedi. Türkiye genelinde bu sisteme geçildiğini belirten Kolat, “Bizde de çalışmalarımız bütün alt yapısı tamam. Hemen devreye girebiliriz. Yer Özel İdare’ye ait bir bina restore edildi. Yeni bir büyük bina oldu. Hedefimiz az çağrı almak. Her çağrı bir sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Bizim esas sıkıntı çektiğimiz konu alınan çağrıların yüzde 85-90’ı gerçek çağrılar değil, keyfiye aranan çağrılar. Bu çağrılarda arkadaşlarımızı son derce rahatsız ediyor” şeklinde konuştu.

ASILSIZ ÇAĞRI YAPANLAR YANDI

Bu sistem üzerinden asılsız çağrı yapanların tespit edilebileceğini belirten Kolat, arama yapan kişinin belirlenerek savcılık tarafından adliyeye sevk edileceğini söyledi. Kolat, kanun kapsamında bu kişilere çeşitli cezaların oluşturulabileceğini bildirdi. Her çağrının beraberinde bir külfeti getirdiğini belirten Kolat, “Gerçek olmadığı sürece çağrıya tenezzül etmemek gerekiyor. Bu şekilde takip daha da kolaylaşacak. Takip anlamında gerekli birimler hemen müdahale edebilecek. Sağlık birimleri de oradaki olayları takip edebilecek. Daha çok şekilde koordine edilmiş olacak. Burasını kriz merkezi olarak da kullanabileceğiz. Hazırlıklarımızı o yönde yaptık” dedi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!