Koncuk, ?İyi bir eğitim konsepti istiyoruz?

Koncuk, ?İyi bir eğitim konsepti istiyoruz?

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ?Bizim 400 bin üyemiz var ve kimseden ne korkuyoruz ne de çekiniyoruz. Bizim istediğimiz iyi bir eğitim konsepti, biz bu yola hayatımızı koyduk? dedi.

400 BİN ÜYEMİZ VAR

Türkiye Kamu-Sendikaları Kırıkkale şubeleri tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan Genel Başkan İsmail Koncuk, Öğretmenevi pembe salonunda düzenlenen toplantıda, hiç kimseden korkmadıklarını ve üyelerinin de karşı sendikalara karşı korkmamalarını istedi. Kalabalık bir üyenin katılımı ile gerçekleştirilen İstişare toplantısında Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ?Bu yolda hayatımızı ortaya koyduk. Allaha şükür bir elimiz yağda bir elimiz balda, kim bize baskı yapmaya cüret edebilir. Efendim il müdürü imiş, kim olursa olsun bilmem nerenin amiri imiş. Filan siyasi partinin il başkanı imiş, milletvekili imiş kim bunlar bir insan, biz Türkiye Kamu-Sen`iz. Biz 400 bin üye ile bu alanda mücadele eden yüreğini de, gerekirse canını da vermekten çekinmeyen bir teşkilatın mensuplarıyız? dedi.

 

ÜYELERİMİZ RAHAT OLSUNLAR

Tüm Türkiye?de bulunan üyelerinin rahat olması gerektiğini belirten Koncuk, ?Menfaatlerini öne koyan insanlar, korkacaksa bizden korksunlar. Şube başkanlarımız, il temsilcilerimiz burada kim baskı yapıyorsa beraber yanına gidelim. Baskı nasıl oluyormuş onlara gösterelim. Onun için üyelerimiz rahat olsunlar. Unutma ki yükseklerde yer tutanlar, aşağıdaki gibi emniyette değildir. Vali olmuş, örnek vermek için söylüyorum. Herkes görevini yapacak. Birileri uyanmazsa birileri alaşağı eder. Allaha şükür bizim kamu çalışanlarının kanunu mevzuatı var. Biz neler gördük neler yaşadık. Atalar derki sel gider kum kalır. Kimler geldi, kimler geçti. Kimler iktidar oldu. Kimler başbakan oldu. Kimler bakan oldu. Bir tanesinin efsanesi okundu mu, hepsinde siyasi tarihimizin tozu var burada, onlar gitti biz buradayız. Biz dimdik ayaktayız. Allaha şükür yarın da ayakta kalacağız. Hem de daha güçlü olarak ayakta kalacağız. Bundan hiç kimse şüphe duymasın? diye konuştu.

 

EYLEMCİLİK SÜRECİNİ İZLEDİK

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, ?Şu iki yıl içerisindeki şubemizin yürüttüğü eylemlilik sürecini ve faaliyetlerimizi hep birlikte izledik. Yaptıklarımız noktasında çok söze gerek yok. İzlenilen slaytta yapılan çalışmalar ve eylemlerimizin bazıları konulmasına rağmen harcanan emeği, verilen mücadeleyi ve sürekli zirveye doğru tırmanan hatta kamuoyuna yön veren kamu-seni Türk Eğitim-Seni gördük. Zaten ne yaptıysak beraber yaptık. Üretim den gelen gücümüzü kullanıp greve giderken beraberdik, Meydanlara inip emeğimizin karşılığını haykırırken beraberdik. Baskılara karşı dik durmayı, haksızlığa karşı mücadelede etmeyi omuz omuza vererek yaptık. Sendikamıza üye kazandırmanın hazzını birlikte yaşadık. Her şeye rağmen Kırıkkale?de 2113 üye sayısıyla yetkili sendika olmanın verdiği gururla muzaffer olmanın heyecanını yaşarken de beraberdik?

 

KENDİMİZİ YALNIZ HİSSETMEDİK

?Şube olarak bizler kendimizi asla yalnız hissetmedik. Rakip sendikalara korku salıp Türk Eğitim sen fobisi yaratırken, İdare karşısında verdiğimiz hak mücadelesinde dik duruşumuzla saygınlık kazanırken kendimizi asla yalnız hissetmedik. Bildik ki Genel Merkezi, İlçe temsilcileri, iş yeri temsilcileri, Kurum yöneticileri ve 2113 cesur, yürekli Türk Eğitim-Sen üyesini hep yanı başımızda hissettik, bunu yaşadık bunu bildik. Bu güç ile yolumuzda emin ve cesur adımlarla yürüdük, bu güç ile mücadele ettik. Ve sonunda şunu yaptık. Bugün kamuoyunda Kamu-sen, Türk eğitim-sen sözü itibar görmekte ve güvenilir bulunmaktadır. Eğitim çalışanları üyemiz olsun olmasın Türk Eğitim-sene, onun gücüne ve sözüne inanmaktadır. İdare Türk Eğitim-senle Mutabık ve uyumlu olduğu müddetçe doğru yaptığına inanır duruma gelmiştir. İşte bu gücü Türk Eğitim-sen idarede ve rakiplerin de hissettirmiştir. Sizlerde bu gücün farkında olun bu güçle hareket edin. Haklı olduğunuz hiçbir durum karşısında asla geri adım atmayın doğru bildiğinizden asla şaşmayın bu gücü kendinizde her vakit hissedin? dedi.

 

YETKİ AYI YAKLAŞIYOR

Yetki ayının yaklaştığını belirten Karabacak, ?Yetki ayı yaklaşıyor. Mayıs 15 yetkili sendikanın belirleneceği ay. Bunun için üye kaydetme çalışmalarına hız vermemiz gerekiyor.2012 yılı yetkili sendikayı belirleme de üye yapma da her ne kadar son tarih 15 Mayıs olsa da rakip sendikalardan bu yetki dönemi için sendikamıza üye kaydetme de son tarih 14 Nisandır. Yani tam bir ayımız var. Fakat son günlere bırakmamakta da büyük fayda var. Bunun için sendikamıza güç katacak yeni üyeleri bütün temsilcilerimizden hatta üyelerimizden dahi beklediğimizi bilmenizi isterim. Yarından tezi yok yoğun bir şekilde üye kaydetme çalışmalarımıza başlamalıyız. İlçe Temsilcilerimizin, iş yeri temsilcilerimizin hassasiyetle çalışacaklarından sendikamıza yeni üyeler kaydedeceklerinden zerre şüphem yoktur. Ancak bu arada rakip sendikalar iş yerlerinize geldiklerinde üyelerimizi asılsız vaatlerle etkilemeye çalışacaklardır?

 

HEDEFİMİZ 2500 ÜYE

?Bunun da önlemini alalım kesinlikle müsaade etmeyelim. Geçen yetki dönemin de büyük bir sıçrayışla 2113 üye sayısın a ulaşan sendikamız inanıyorum ki bu yıl 2500?lere ulaşacaktır. Hedefimiz sadece yetki değil çalışan sayısının yüzde ellisidir. Biliyorum ki bu teşkilat bu sayıya da ulaşacaktır. Bizler aynı hedefe doğru yürüyen birbirine inanmış birbirine sırtını dayamış yol arkadaşlarıyız. Bu yol çetin bu yol dikenli olabilir; ama bu hak mücadelesinde onurumuz, şerefimiz ve dik duruşumuz en büyük hazinemizdir. Rabbim bu hazineden bizleri yoksun bırakmasın. İşte bu sebeple sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Sizlerde teşkilatınıza olan inancınızdan ve güveninizden asla vazgeçmeyin. Teşkilatımıza güç katmak için mücadele etmekten asla vazgeçmeyin? diye konuştu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ