Konaklar, mahallelerin can damarı olacak

Konaklar, mahallelerin can damarı olacak

DÖRT MAHALLEDE YAPIMI SÜRÜYOR

Konaklar, mahallelerin can damarı olacak

Kırıkkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen mahalle konaklarını tamamlamak üzere çalışmalar son hızla sürüyor. Eğitim öğretimden, muhtarlığa birçok birimi tek çatı altında toplayacak olan mahalle konaklarının yapımı 4 mahallede devam ediyor.

DÖRT MAHALLEDE YAPIMI SÜRÜYOR

Kırıkkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen mahalle konaklarının inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sanayi Mahallesi, Selim Özer Mahallesi, Kaletepe Mahallesi ve Aşağı Mahmutlar Mahallesi olmak üzere 4 mahallede yapım çalışmaları devam eden Mahalle Konaklarıyla eğitim öğretimden muhtarlığa birçok birimin tek çatı altında toplanması amaçlanıyor.

MAHALLEYE DAİR HER ŞEY?

Yapımı süratle devam eden ve yakın bir tarihte faaliyete geçecek olan Mahalle Konaklarının içerisinde derslikler, yönetici odası, eğitim odaları, kültürel faaliyet odaları, muhtarlıklar olacak. Mahalle Konaklarında bir yandan mahalle sakinleri için kurslar düzenlenirken, diğer yandan da buralar mahalle sakinlerinin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirecekleri mekânlar olacak.

SAYGILI, PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ

Kaletepe ve Selim Özer Mahallelerinde yürütülen çalışmaları inceleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, çalışmaların hızlandırılması hususunda talimatlar verdi. Mahalle Konaklarının mahalle sakinlerine çok fazla artı değer katacağına inandığını söyleyen Başkan Saygılı, projeleri yerinde inceledi.

MAHALLE KONAKLARI EĞİTSEL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİN ADRESİ OLACAK

Ziyaretler esnasında mahalle sakinleriyle de bir araya gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, mahalle sakinleriyle sohbet etti. Mahalle sakinleri, mahallerinde yapımı devam eden Mahalle Konakları için teşekkür ettiler. Mahalle Konaklarının eğitsel ve kültürel faaliyetlerin adresi olacağını belirten Saygılı, Mahalle Konakları sayesinde Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen kursların mahallelere geleceğini ifade etti.

ASIL HEDEF, KADINA HİZMET

Yapım çalışmaları devam eden Mahalle Konaklarını inceleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Mahalle Konaklarının asıl hedefinin kadınlara hizmet olacağını ifade etti. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, konuşmasının devamında, ?Mahalle Konaklarındaki asıl hedefimiz kadınlara hizmet olacak. Bu kursları açmak için de İŞKUR ile görüşmelerimizi yaptık. Kadınlar burada mesleki eğitim alırken aynı zamanda maaş alacaklar. Mahallelerimizdeki kadınlar el becerisi kazansın. Bu sayede kadınlarımız işe müracaatlarında elinde bir belge olacak. Zaman zamanda erkekler için de kurslar olacak. Kırıkkale´mize hayırlı olsun? dedi.



ilhat
25.10.2018 13:09:27
MUHTARLARI HİÇ BİR FONKSİYONU KALMADI. KÖY MUHTARLIKLARI HARİÇ MUHTARLIKLARIN KAPATILMASI LAZIM. BÖYLECE DEVLET BÜYÜK TASARRUF EDER. BELEDİYELERDE MUHTARLIK BİNASI YAPMAKTAN KURTULUR.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü