Konak nihayet ayağa kalkıyor

Konak nihayet ayağa kalkıyor

Yıllardır restorasyonu yılan hikâyesine dönen ve her an yıkılmayla karşı karşıya, içler acısı hali hepimizi derinden üzen rahmi Pehlivanlı'nın Keskin'de yaşadığı evi nihayet ayağa kalkıyor.

ÇABALARIMIZ SONUÇ VERDİ
1986 yılında kamulaştırması gerçekleşen, ancak aradan geçen onca yılda bir tek çivi bile çakılmayan konak, son olarak 2010 yılında restore edilmek üzere yeniden Kültür ve Turizm Bakanlığı programına alındı. Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen yine hiçbir çalışma yapılmayan konakta nihayet restorasyon çalışmaları başlatıldı.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ
Konağın çatı aktarımı ve yalıtımı sona ererken iç ve dış düzenlemelerde de çalışmalar büyük oranda tamamlanmış durumda. 2014 yılının ilk günlerinde tamamlanması planlanan çalışmalar, içler acısı durumdaki konağın yeniden eski günlerine kavuşmasını bekleyen herkesi mutlu edecek.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER
Konuya ilişkin sosyal medyada kurduğumuz destek gruplarına katkı sağlayan, yerel ve yaygın basında mücadelemizi destekleyen tüm sanatseverlere teşekkürü bir borç biliriz. Rahmi Pehlivanlı gibi büyük bir sanatçının yaşadığı evin yeniden bir müze ya da kültür evi olarak hizmete açılması hepimizi mutlu edecek bir çalışmadır. 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı