Konak inşaatından pis ?Kokular? geliyor

Konak inşaatından pis ?Kokular? geliyor

BU FOTOĞRAFLAR NEYİ ANLATIYOR?

Konak inşaatından pis ?Kokular? geliyor

Kırıkkale valilik konağı gecikmeli olarak bitme aşamasına geldi. İnşaat sürerken özel bir sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan birkaç fotoğraf kafaları karıştırdı. Firma yetkilisi ile ihale komisyonunda yer alan hatta hak ediş raporlarına imza atan kamu görevlilerinin aynı karede yer alması ?Konak inşaatından pis kokular geliyor? şeklinde yorumlara neden oldu.  

İNŞAAT GECİKMELİ BİTMEK ÜZERE

Yapımına 2010 yılında başlanan Kırıkkale Valilik Konağı inşaatı ihale aşamasından itibaren yaşanan bir takım sorunlar nedeniyle gecikmeli olarak bitme aşamasına geldi. İlk ihalenin iptalinden sonra bir süre inşaat halinde bekledikten sonra Ayhas inşaat firması tarafından sürdürülen çalışmalar bir sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan ve İstanbul´un lüks semtlerinden birisinde çekildiği sanılan fotoğraflar kafaları karıştırdı.

FOTOĞRAFLAR SONRA KALDIRILDI

Bir süre sayfada kaldıktan sonra kaldırılan fotoğraflarda inşaat firmasının üst düzey bir yetkilisiyle inşaatla ilgili (ihale komisyonundan bazı isimlerle) hak ediş raporunu düzenleyen ve inşaatın üst yapı sorumlusu kamu görevlilerinin İstanbul´un lüks bir semtinde yemek yerken ve gece yarısı sokakta hep birlikte gezerken çekilmiş olması kafaları daha da karıştırdı.

SORUMLULUKLARI TARTIŞMA KONUSU

Valilik konağının ihale komisyonunda görevli ve inşaatın üst yapı sorumlusu Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep D, üye Ali T, teknisyen Çelebi Ö, geçici görevli Mehmet Ö, İnşaat mühendisi İbrahim A ve inşaatı yapan Ayhas firmasına bağlı taşeron firmanın yetkilisiyle birlikte yenilen yemekleri üstlendikleri sorumluluk gereği sorgulanması gereken bir durum olarak önümüze çıkıyor. Üstelik fotoğraftaki kişilerin ihale komisyonunda olmaları, hak ediş raporuna ve en önemlisi ek ödenek için belirlenen rakamı belli bir aranda artmasına ilişkin olur imzası atanlar olması inşaatta yolsuzluk şüphesini güçlendiriyor.

FOTOĞRAFLAR NEYİ ANLATIYOR?

İstanbul´un lüks bir semtinde lüks olduğu fotoğraflardan anlaşılan lokantada bir kamu binasının inşaatını yapan müteahhit firmaya bağlı olarak çalışan taşeron bir şirketin üst düzey yetkilisiyle binanın ihale komisyonunda bulunan ayrıca işin hak ediş raporunu düzenleyen ve 25 milyon liralık ihale bedelinin yüzde 10 keşif artışıyla ilgili talebi onaylayan kamu görevlilerinin aynı karede yer alması iddiaları destekliyor. Şirket yöneticisi ile birlikte adı geçer kamu görevlilerinin 3 gün süreyle İstanbul´a niçin gittikleri ve burada ne yaptıkları merak ediliyor.

BU SEYAHAT NİÇİN DÜZENLENDİ

Bu seyahatin firmaya birçok konuda kolaylık sağladığı hatta 25 milyon liralık ihalenin yüzde 10 keşif bedeli artışını onayladıkları için düzenlendiği öne sürülüyor. Bu arada şirket yetkililerinin ise adı geçenlerle İstanbul´daki bir fuarda tesadüfen karşılaştıklarını söylediği ve bu fotoğrafların da bu fotoğraflar olduğunu ileri sürdüğü öğrenildi.



İLHAT
10.07.2015 23:06:35
yedikleriniz zıkkım olsun. yüzsüzlügün bu kadarı da fazla.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ