Kolat: Yaşlılar hayat rehberidir

Kolat: Yaşlılar hayat rehberidir

Vali Ali Kolat, toplumun gelişmesi uğruna yıllarını tüketen, hayat rehberleri yaşlılara hak ettikleri değerin verilmesinin toplumsal bir görev olduğunu söyledi. Yaşlıların toplumun en önemli kesimi olduğunu belirten Kolat, ?Geçmişte ülkemiz, şehrimiz ve

ÖF BİLE DEMEMELİYİZ

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ?Yaşlılar Haftası? etkinlikleri kapsamında Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi tarafından program düzenlendi.  Her yıl olduğu gibi bu yılda kutlanan yaşlılar haftası yine renkli görüntülerin yaşanmasına sahne oldu.  Vali Ali Kolat, yaşlılara her zaman hizmet etmemiz gerektiğini belirterek, ?Büyüklerimize hizmet için bir öf bile dememeliyiz.  Kur?an-ı Kerim?de büyükleriniz için öf bile demeyin diye bir ayeti kerime var. Yine peygamberimizin de bu konuda çeşitli hadisleri var. Bütün mesele bu saygıda ve hürmette kusurlarımız oluyor. Ben bu konuda biraz aşınma görüyorum. Eskiden otobüslerde yaşlılara ve hamile bayanlara yer verilirdi. Şimdi bakıyoruz bu işlerde biraz yıpranma ve aşınma var? dedi.

SAYGIDA KUSUR ETMEMEMİZ GEREKİYOR

Kolat konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, ? Toplum olarak büyüklerimize, dedelerimize ve ninelerimize saygıda kusur etmememiz gerektiğini belirten Kolat, ?Örf, adet ve geleneklerimize göre onların her zaman yanında olmamızı ve korumamızı gerektiriyor.  Elbette ki yaşlılarımızla yakinen ilgilenmemiz gerekir. Bu yönde çok ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün güzel çalışmaları oldu. Her ilimizde büyük illerde daha fazla hem özel hem devletimize ait huzur evleri açılıyor?

HUZUREVİ AÇILACAK

 ?100 kişi kapasiteli huzur evi çalışmaları son aşamaya geldi. Bu anlamda bizde de bu eksiklik telafi edilecektir. Bunun yanı sıra yaşlılarımıza, çeşitli sosyal etkinlik ve imkânlar sunmak amacıyla her türlü desteği sağlıyoruz. Yaşlılarımızın yanındayız ve daha fazla gereken desteği vermeye hazırız. Evde bakım hizmetleri olsun, hakikaten yaşlılarımızı bizzat ayağına giderek hizmeti sunmaktayız. 630 civarında yaşlımızın bizzat evine giderek sağlık hizmeti veriliyor.?

ÖZEL BİR DÖNEM

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ise; ?Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur.?

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ