Kolat, sınav mevzuatı değiştirilmeli

Kolat, sınav mevzuatı değiştirilmeli

Vali Ali Kolat, hükümetin engellilere yönelik önemli mevzuat değişiklikleri yaptığını söyledi. Engelli olmaya yol açan trafik kazalarının ve iş kazalarının en aza indirilmesi gerektiğini belirten Vali Kolat, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini hatırla

ENGELLİLERİN EN BÜYÜK SIKINTISI OLAN SINAV SİSTEMİ HAKKINDA KONUŞAN VALİ ALİ KOLAT, SINAV SİSTEMİNİN YENİDEN DÜZENLENMESİ VE DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ. BUNUN İÇİN  HÜKÜMETİN ÇALIŞMA YAPTIĞINI  BELİRTEN KOLAT,  ?ÇALIŞMALARIN EN KISA ZAMANDA SONUÇ VERECEĞİNE İNANIYORUM? DEDİ.

Kolat, sınav mevzuatı değiştirilmeli

Vali Ali Kolat, hükümetin engellilere yönelik önemli mevzuat değişiklikleri yaptığını söyledi. Engelli olmaya yol açan trafik kazalarının ve iş kazalarının en aza indirilmesi gerektiğini belirten Vali Kolat, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRAN PROGRAM

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü?nde, program düzenlendi. Engellilerin hayat şartları ve yaşamlarının konuşulduğu programda engelliler şarkılar ile eğlendi. Engelleri bir gün dahi olsa aşan engelli vatandaşların mutlulukları gözlerinden okundu. Engellilere günün müjdesini ise Vali Ali Kolat verdi. Engellilerin en büyük sorunu olan sınav sisteminin hükümet tarafından ele alındığını ve değiştirilmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Vali Kolat, mevzuatta da önemli değişikliklerin yapıldığını söyledi.

İŞ KAZALARINDA DİKKATLİ OLUNMALIDIR

Engelliliğe yol açan kazalar konusunda dikkatli olunması gerektiğini hatırlatan Vali Kolat, ?

Engelli olmaya yol açan; trafik kazaları ve iş kazalarının önüne geçmek için dikkatli çalışma modeli yapmak gerekir. Engellilerin en önemli sorunu olarak baktığımız zaman sınav sistemi geliyor. Bu sistemin değiştirilmesi ve yeniden düzenlenmesi gerekir. Bunun için çalışmalar yapılıyor ve en kısa zamanda sonuç vereceğine inanıyorum.  Engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza yaptığımız evde bakım desteği önemli bir çalışma modeli. Engelli vatandaşlarımızın haklarını korumak ve kollamak bizlerin başlıca görevi olmalıdır? dedi.

ZOR BİR HAYAT ŞARTLARI VAR

Engellilerin zor bir hayat şartı içinde olduğunu belirten Vali Kolat, güzel bir şarkıyı dinleyememenin, bir kişiyi görememenin dünyanın en zor sıkıntısı olacağını tahmin ettiğini söyledi. Kolat, ?En sevdiğimiz kişi görememek zor gelir. Hangi ortamdayız onu dinleyemiyoruz, bunlar çok zor şeyler. Engelli vatandaşların hayatı son derece önemlidir.  Onlarında imkanlardan faydalanması için yapılan çalışmalar önemli bir ivme kazanmıştır. Ülkemizde engelli vatandaşlarımız için çok ciddi mevzuat değişiklikleri olmuştur. Rahatlık sağlayan çalışmalar ile engelli vatandaşlarımız iyi bir şekilde hayatını sürdürüyor. Hükümet ve yerel yönetimlerin duyarlılığı bu konuda etkili oluyor? diye konuştu.

10 VATANDAŞTAN BİRİ ENGELLİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10?unun engelli bireylerden oluştuğunu söyledi. Bu oranın ülkemizde yüzde 12 civarında olduğunu belirten Bozdemir, ? Yani 10 vatandaşımızdan birisi engellidir. Sosyal ve kamusal hayata katılıma baktığımızda ne yazık ki engelli vatandaşlarımızın aynı oranda temsil edilmediklerini görmekteyiz. Engelli bireyler de diğer bireyler kadar dünya ve ülke kaynaklarından yararlanma haklarına sahiptirler; ancak bu genelde görmezden gelinir? dedi.

KAYNAKLAR ÖNEMLİ AKTARILIYOR

Kaynakların dağılımı ve sunulan hizmetlerin genelde özürlü bireylerin dikkate alınmadan hazırlandığını söyleyen Bozdemir, ?Oysa yasalarda bu konu ile ilgili gerekli vurgular yapılmıştır. Fakat uygulamada sıkıntılar yaşanmaktadır. 3 Aralık Dünya Özürlüler günü bu durumun tekrar hatırlatılması ve gerekli önlemlerin alınması için önem taşımaktadır.  Kamusal alanda engelli vatandaşların istihdam edilmesi; engelli vatandaşların sosyal yaşama katılımının sağlanması için yerel yönetimlerin gerekli düzenlemeleri yapması gerekir? ifadesinde bulundu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü