Kolat: Sanata ve sanatçıya sahip çıkmalıyız

Kolat: Sanata ve sanatçıya sahip çıkmalıyız

Vali Ali Kolat, sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Vali Kolat, ?Gelişmiş toplumlara baktığımız zaman, sanatın ne kadar geliştiğini görebiliriz? dedi.

Resimleri tek tek inceledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu sene 3. düzenlenen "Tarım ve İnsan" buluşması konulu fotoğraf sergisi açıldı. Bu sene 3. düzenlenen tarım ve insan buluşması konulu fotoğraf yarışmasında derece giren eserler Kırıkkale Altunbilekler Alışveriş Merkezinde açılan sergide görücüye çıktı. Serginin açılışını Kırıkkale Valisi Ali Kolat gerçekleştirdi. Yoğun ilginin olduğu sergide konuşan Vali Kolat, Tarım Bakanlığının düzenlediği serginin tüm illerde görücüye çıktığını ve çok beğendiğini söyledi. Vali Kolat, " Burada görüldüğü gibi resimler, insanımızın topraklarla ve hayvanlarla bulunduğu ortamları çok güzel şekilde anlatıyor" dedi.

Ertaş?ın ölüm haberini öğrendi

Açılış sırasında Neşet Ertaş`ın ölüm haberini öğrenen Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Neşet Ertaş`ın farklı bir ses olduğunu ve çok üzüldüğünü söyleyerek Allah`tan Rahmet diledi.

Sergi açılışında bu sabah saatlerinde hayatını kaybeden ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş`la ilgili olarak bir değerlendirme yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Neşet Ertaş, Anadolu`muzun, özellikle Kırşehir ve Keskin yöremizin önemli bir ozanıydı. Allah Rahmet eylesin. Farklı bir sesti. Çok üzüldük. Ama güzel bir iz bıraktı. İnşallah onun bıraktığı çizgi devam eder. Kendisine Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı