Kolat, ?Halkın özgürlüklerini kısıtlamayın?

Kolat, ?Halkın özgürlüklerini kısıtlamayın?

Vali Ali Kolat, polislerin silah ve düdüklerine güvenip halkın özgürlüklerini kısıtlamaması gerektiğini ve hukuka uygun hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Kolat, ?Polis ülkenin silahlı gücüdür ve vatandaşlarına zulüm etmemelidir? dedi.

POLİS MESLEK YÜKSEKOKULUNUN 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILININ AÇILIŞINDA KONUŞAN VALİ ALİ KOLAT, TERÖRÜN, ÇOCUKLARI BİLE ÖLDÜRECEK KADAR VAHŞET İÇİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ. POLİS MESLEK YÜKSEKOKULUNDA ÖĞRENCİLERE TAVSİYE VEREN VALİ KOLAT, ?TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI HER ZAMAN DONANIMLI VE ÜSTÜN EĞİTİMLİ OLMAK ZORUNDASINIZ? DEDİ.

İNSAN HAKLARINA SAYGILI OLMAK ZORUNDASINIZ

Polis Meslek Yüksekokulunun 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı. Yeni konferans salonunda düzenlenen törene Vali Ali Kolat?ın konuşması damga vurdu. Polislerin, insan haklarını ve özgürlüklerini sonuna kadar savunması gerektiğinin altını çizen Vali Kolat, polislerin silah ve düdüklerine güvenip, halkı küçük görmemeleri gerektiğini söyledi. Kolat konuşmasının devamında, ?Polislerimiz için iki şey önemlidir ve bu konuda iki şeyi herkes dikkate almalıdır. Birincisi hukuk, ikincisi insandır.  Hiçbir polis bir vatandaşa görevinin dışında müdahale etme yetkisine sahip değildir. Eğer ediyorsa orada hukuksuzluk vardır, polis hukuk elamanı değildir. Polis ülkenin silahlı gücüdür ve vatandaşlarına zulüm edemez. Polisler ve güvenlik güçleri hukukun içinde kalmalıdır? dedi.

TAM DONANIMLI OLMALISINIZ

Terör örgütüne karşı Türkiye?de bulunan silahlı kuvvetlerin ve emniyetin her zaman donanımlı olması gerektiğini belirten Kolat, ?Bir ülkede güvenlik yoksa özgürlüğünüz tehlike altındadır demektir. Huzur ve güvenliği tehdit eden terördür. Terörle mücadele askeri yönden kararlılıkla sürdürülecektir. Teröre baktığımız zaman çok acımasız bir örgüt. Çoluk çocuk öldürecek kadar vahşet ve delalet içerisindedir. Bu tür kişilerin insanlara vereceği hiçbir mesaj yoktur. Şiddet ile beslenen bir örgüte, şiddet ile karşılık verilmelidir.  Bu terör örgütüne karşı her zaman donanımlı ve üstün eğitimli olmak zorundasınız. Onlara karşı mücadele için burada öğrenecekleriniz sizlerin yararına, halkımızın yararına olacaktır. Terör konusunda üstün başarı göstereceğinize inancım tam. Hakka hukuka bağlı olursanız iyi bir polis olursunuz? diye konuştu.

MODERN VE TEKNOLOJİK EĞİTİM

Şimdiki şartların polisler açısından modern ve teknolojik olduğunu belirten Vali Kolat, ?

Güzel ve donanımlı bir okulda öğrenci olmak büyük bir şans. Önceden polisler çok zor altlar altında yetişiyordu. Son yıllarda yaşanan gelişim eğitim ve sağlık kurumlarına yansıdı. Türkiye?de baktığımız zaman polis akademileri ve polis meslek yüksekokulları gelişmiş ve çağın teknolojilerine ayak uyduran eğitim sistemini benimsiyor. Önemli bir kurum ve teşkilatta önemli bir yer tutuyor. Polis saygının temsilcisidir, topluma her zaman saygılı olmalıdır. Silah ve düdüğüne güvenip vatandaşların haklarını korumalıdır, haklarına saygısızlık yapmamalıdır. Bu konuda hepinizin, bu duruma özen göstermesi gerekmektedir. İnsan haklarına gösterilen saygı karşılıksız kalmaz. Bu anlayış ile çalışmalısınız? dedi.

ÇAĞDAŞ EĞİTİMİN ÖNEMİ

PMYO Müdürü Yakup Şahan ise yaptığı açıklamada, Polisin gelişen teknoloji karşısında en çağdaş eğitimi alarak göreve hazır hale geldiğini söyledi. Şahan, ? Polis Meslek Yüksek Okullarımızda Türk Milli Eğitiminin amacına uygun olarak Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda Atatürk Milliyetçiliğine, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı, milli birlik ve beraberliği güçlendirici ruh ve irade sahibi, polis olmanın şeref, gurur ve bilincinde olan, polis üniformasının gerektirdiği saygınlığı taşıyabilen, dengeli, sağlıklı, çağdaş, bilim ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen Polisler yetiştirilmektedir?? dedi.

HALKIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAKLAR

Öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılaplarına özen göstereceğine inandığını belirten Şahan, ?Küresel terör olayları ve suç oranlarındaki çeşitlilik nedeniyle, güvenlik tüm için her gün daha fazla önem kazanmaktadır. Güvenliğin olmadığı ülkelerde kamu düzeninin sağlanması, demokrasinin, insan hakları ve özgürlüklerin kullanılması mümkün olamaz. Halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük bir cesaret, azim ve kararlılıkla çalışan Türk Polis Teşkilatına okulumuzdan yeni mezun olan Polis memurlarımızın katılmasının onur ve gururunu yaşıyoruz. Eğitim ve öğreniminiz süresince Atatürk İlke ve İnkılâplarını içtenlikle benimseyerek, Anayasa ve yasalara bağlı, Türk milletinin milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerini meslek etiği ve davranışı haline getirerek, özü ve sözü bir, vakur, kibar ve nazik hareket ederek, size verilen görevi her türlü olumsuz şartlara rağmen zamanında ve kanunlara uygun şekilde yerine getireceğinize inanıyorum? diye konuştu.

EN İYİ OKULLAR ARASINDAYIZ

Şahan ?Teknolojinin gün geçtikçe ilerlediği bu dünyamızda bizlerde emniyet teşkilatı olarak kendimizi yeniliyoruz. Vatanımızın ve milletimizin korunmasında büyük unsur sergileyen emniyet teşkilatımızda görev alacak öğrencilerin eğitimlerinde en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. 2009 yılında eğitime başlayan okulumuz, 2011 yılında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan?ın yaptığı açılış ile tam teşkilatlı eğitime başlamıştır. Bizlerde çağın gereği olarak modern teknolojiyi kullanıyoruz. Okulumuz 25 derslik, 1 adet kütüphane, 1 adet konferans salonu 180 yatakhanesi, kapalı ve açık atış poligonları ile Türkiye genelinde en iyi okullar arasında yer alıyor? şeklinde konuştu.

İNSAN MERKEZLİ HİZMET

Şahan ayrıca konuşmasında ?Burada yetiştirdiğimiz öğrencilerimize her türlü eğitimi veriyoruz. Vatanını milletini korumanın yanı sıra, insanlarımıza bir anne şefkati ile yaklaşmalarını istiyoruz. Demokratik toplumlarda polisin en temel vazifesi sorumluluk alanlarında insanların güvenliğini sağlamaktadır. Kaliteli ve güvenlikli hizmeti almanın yeri emniyet teşkilatıdır. Görevimiz; düzeni, barışı, güven ve güvenliği bozmak isteyenleri caydırmak, hızla yakalamak, kamu güvenlik politikalarını sağlayarak insan merkezli hizmet vermektir? ifadelerine yer verdi.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ