Kolat, ?Aile bağlarımız gelişiyor?

Kolat, ?Aile bağlarımız gelişiyor?

Vali Ali Kolat, Türkiye?de aile bağlarının geliştiğini, örf ve adetlerinin önemli olduğunu söyledi. Kolat, herkes birbirine sahip çıkıyor, anasına sahip çıkıyor, komşusuna sahip çıkıyor; bu önemli bir birlik ve beraberlik göstergesidir? dedi.

YEMEK YARIŞMASI DÜZENLENDİ 
Anneler Günü dolayısıyla geçtiğimiz günlerde Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından İl kültür Merkezinde program düzenlendi. Düzenlenen programa Vali  Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Dilek Öztaş, Dernek Üyesi bayanlar ve davetliler katıldı.Dernek Başkanı Neriman Yazan dernek çalışmaları hakkında bilgi sundu. Programda konuşan Vali Kolat ?Gerçekten de Yağmur Eğitim Gönüllülerini kutluyorum. Güzel bir düzenleme yapmışlar. Bugün gelenekselleştirerek hem Anneler Gününe münhasır hem Anneler Gününü kutlamak hem de Altın Kepçe gibi bir yarışmayla güzel bir geleneği, yemek kültürümüzü ortaya çıkarmak, sahiplenmek ve tanıtmak amacıyla hakikaten güzel bir uygulama ve çalışma olmuş, buradan Değerli Başkanı ve Yönetim Kurulu olmak üzere tüm dernek üyelerini kutluyorum.?dedi. 
CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR 
Vali Kolat konuşmasının devamında ?Tabii ki ana olmak çok zor ama o kadarda zevkli.  Biz tüm güzel şeyleri anne ile anlatırız. ?Ana kucağı, ana kuzusu, anavatan, anayurt, ana yemek ana cadde, Toprak ana.? deriz.  Ayrıca ?Cennet anaların ayakları altındadır.? diye Hadis-i Şerifimiz vardır. Ana gibi yar,  vatan gibi diyar olmaz.? diye güzel sözlerimiz vardır. Tabii bizim kültürümüzde, inancımızda annelerin büyük bir yeri vardır. Aile bütünlüğünde de annenin çok büyük bir önemi vardır. Bu anlamda biz annelerimizin ve anne adaylarımız çok iyi bir şekilde eğitilmesini arzu ediyoruz. Yani ülkemizdeki birliğin, beraberliğin, kardeşliğin devam etmesi ve birçok huzursuzluğun ileri boyutlara varmamasının temelinde iyi bir aile birliğinin ve bütünlüğünün olduğunu görüyoruz.? 
AİLE BAĞLILIĞININ ÖNEMİ 
Bakıyorsunuz bazı ülkelerde felaketler hat safhaya ulaşıyor. Bizim ülkemizde bu kadar büyümüyor. Çünkü iyi bir aile düzeni olmasından kaynaklanıyor. Herkes birbirine sahip çıkıyor, anasına sahip çıkıyor, komşusuna sahip çıkıyor. Anneler Günü her ne kadar anne adından gelse de bunu bizim tanıtmamız gerekiyor.  Annelerimizle ilgili çalışmaları önemsiyoruz. Burada kadınlarımızın kızlarımızın yapmış oldukları çalışmaları değerlendirmek istiyoruz.  Yapılan tüm çalışmaların Valilik olarak yanındayız ve destekliyoruz. Ben bütün Annelerin Anneler Gününü kutluyorum, ellerinden öpüyorum. Tabiki şehit annelerimiz var. Onlara da vefat edenlere Allah?tan rahmet diliyoruz, hayatta kalanlara da sabır diliyoruz? dedi. 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL 
Daha sonra ikinci geleneksel altın kepçe yemek yarışmasına geçildi.  Dernek Üyesi bayanların katıldığı ve kendi yaptıkları yemeklerin sunumuyla yapılan yarışma da dereceye girmeye hak kazananlar jüri değerlendirilmesine tabii tutuldu. Jüri üyeliğini İlksen Kolat, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Dilek Öztaş ve Kırıkkale Kız Meslek Lisesi Müdüresi Semra Bahadır yaptı. Jüri, bayanların yaptıkları yemeklerin tek tek tadına bakıp puanlama yaparak dereceye girenleri belirledi. Yarışma sonucunda yarışmaya katılanlara çeşitli hediyeler verildi.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü