Kolat 3 çocuk istedi

Kolat 3 çocuk istedi

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, kadınların en az doğurduğu iller sıralamasında Kırıkkale'nin yüzde 1.56 oran ile Türkiye'de en az doğum yapan illerin başında geldiğini söyledi. Bu oranın nüfusun kendini yenileyememesi anlamına geldiğini belirten Kolat, Her a

EN AZ DOĞUM YAPAN İLLER ARASINDAYIZ

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bebek dostu il Kırıkkale” konulu konferansta konuşan Vali Ali Kolat, Kırıkkale’nin Türkiye geneline göre doğurganlık oranlarını açıkladı. Türkiye genelinin altında bir doğurganlık hızının yaşandığını belirten Kolat, bu durumun ileriki zamanlarda kent nüfusunu etkileyeceğini söyledi. Kolat, kadınların en az doğurduğu il kapsamında Kırıkkale’nin yüzde 1.56 oran ile Türkiye’de en az doğum yapan illerin başında geldiğini söyledi. Bu değerin yüzde 2,1`in altına düşmesi, nüfusun kendisini yenileyememesi anlamına geldiğini belirten Kolat, ‘‘ Başbakanımızın dediği gibi en az 3 çocuk yapılması gerekiyor’’ dedi.

 

KADIN BAŞINA DÜŞEN ÇOCUK SAYISI DA DÜŞÜK

Kadın başına düşen çocuk sayısı 2`nin altında olan iller sıralamasında Kırıkkale’nin Türkiye’de ilk 10 arasında bulunduğunu belirten Kolat, yüzde 1.56 oranının olduğunu ve bunun artması gerektiğini ifade etti. İleriki dönemlerde kent nüfusunun düşeceğini ve bununda her türlü gelişimi engelleyeceğini belirten Kolat, herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini bildirdi. Doğurganlık oranının Doğu ve Güneydoğu illerinde çok yüksek olduğunu, batı da ise bu oranının düştüğünü belirten Kolat, İç Anadolu Bölgesi’nde de Kırıkkale’nin birinci olduğunu kaydetti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ