Köksal ?Yemeğin tadına bakmadan tuz atıyoruz?

Köksal ?Yemeğin tadına bakmadan tuz atıyoruz?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, `Sağlığımız için daha az tuz tüketelim` kampanyasını Meclis lokantasında başlattı. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Başkkanı Oğuz Kağan Köksal Türk milletinin yemeğin tadına bakmadan tuz attığını belirtere

Tuz Tüketimini Azaltmaya Yönelik Kampanya, Meclis Lokantasında Başlatıldı

SAĞLIK İÇİN DAHA AZ TUZ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, `Sağlığımız için daha az tuz tüketelim` kampanyasını Meclis lokantasında başlattı.Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, komisyon üyesi CHP ve MHP milletvekilleri ile birlikte `Sağlığımız için daha az tuz tüketelim` kampanyasının tanıtımını Meclis Lokantasında yaptı. Bakan Akdağ, önce tek tek masaları dolaşarak sembolik olarak tuzlukları topladı ve fazla tuz kullanımının zararlarının anlatıldığı broşürleri masalara bıraktı. Bakan Akdağ`a milletvekillerinin büyük bölümü destek verdi. Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal Türk milletinin yemeğin tadına bakmadan tuz attığını belirterek, kampanyaya başarılar diledi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da, "Sofranın tadı tuzu kalmadı denir, ama şimdi tuzu kalmadı diyeceğiz" diye konuştu.

KAMPANYA HAKKINDA BİLGİ
Bakan Akdağ da sonra basın mensuplarına kampanya hakkında bilgi verdi. Tüm partilerin desteği ile başlattıkları kampanya çerçevesinde sembolik olarak masalardaki tuzlukları topladıklarını belirten Akdağ, "Bu bir kural değil. Ama kuralları kafamızda koyarsak işimiz kolay olacak" dedi. Zaten tüm yiyeceklerde tuz bulunduğunu, ayrıca tuzlukla tuz eklemeye gerek olmadığını vurgulayan Akdağ, "Yemeklerde tuz var, bunu azaltmamız zor olabilir. Ama tuzlukları kaldırabiliriz" dedi.

GÜNDE 5 GRAEM TUZ NORMAL
Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü`nün günde 5 gram tuz önerdiğini ancak Türkiye`de bu miktarın günlük 18-20 gram olduğunu belirterek, bu miktarı düşürmek istediklerini söyledi. Akdağ, bu konuda yasal bir düzenleme düşünülmediğini, toplumda farkındalığın artmasının yasal düzenlemeden daha önemli olduğunu söyledi. Akdağ, kendisinin sofrasında tuzluk bulundurmadığını da sözlerine ekledi.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet