Koçubaba `da 2B Mahkemeye taşınıyor

Koçubaba `da 2B Mahkemeye taşınıyor

Koçubaba kasabasında 2B uygulamadan memnun olmayan çiftçiler durumu yangıya taşıdı. Çiftçiler yıllardır ekip biçtikleri, vergisini ödedikleri arazilerin kasıtlı olarak başkalarının üzerinde gösterildiğini ileri sürerek görevliler hakkında Cumhuriyet Savcı

SAVCLIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Orman vasfını yitirmiş 2B arazilerinin satışı ile ilgili kanunun yürürlüğe girmesinden sonra Koçubaba kasabasında yapılan kadastro çalışmasından memnun olmayan arazi sahipleri durumu mahkemeye taşıdı. Kasabada bir çok çiftçi yıllardır ekip biçtikleri ve vergisini ödedikleri arazilerin kasıtlı veya kasıtsız başkalarının üzerinde gösterilerek haksızlık yapıldığını ileri sürdüler. Çiftçiler bu durumdan hiçbir kimsenin memnun olmadığını belirterek muhtarlar ve bazı görevlilerden oluşan bilirkişiler ile kadostro çalışması yapan görevliler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.
ÇİFTÇİLER KARŞI KARŞIYA GELDİ
Orman kalastrası yapılırken belirlenen bilir kişilerin sözlü beyanı ile asıl arazi sahiplerinin arazisinin başkalarının üzerinde gösterilmesi ile bir çok çiftçinin karşı, karşı bırakıldığını da söylediler. Kırıkkale?ye gelerek Cumhuriyet Savcılığına dilekçe ile müracaat eden Ali Ulusoy, Veysel ve Abidin Ulusoy durumun düzeltilmesini istediler. Koçubaba?lı çiftçiler ayrıca  dönümü 300-400 bin lira arasında rayiç bedeli olan arazilerine 600-700 bin lira istendiğini belirterek bu arazileri bu durumda kendilerinin alamayacağını ancak gelip başkalarının alacağını ileri sürdüler.

İTİRAZ İÇİN 116 İMZA TOPLANDI
Uygulamadan memnun olmayan çiftçiler başlattıkları bir kampanya ile 116 imza topladılar. Uygulamaya ve yapılan işlemlere itiraz ettiklerini belirten çiftçiler. Yaklaşık 40-50 dönümlük bir arazinin de uygulamaya sokulmadığını ileri sürdüler. Çiftçiler uygulamaya sokulmayan arazinin önümüzdeki yıllarda ucuz fiyata birileri tarafından alınacağını iddia ettiler. Kasabada herkesin birbirine şüphe ile bakmaya başladığını öne süren çiftçiler tayin edilen bilirkişilerin kasıtlı davranmasının yüzünden kasabada özellikle 2B arazisi olanların büyük sıkıntı içinde olduğunu bildirdiler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ