"Kocasını Pişiren Kadın" Kırıkkale´ye geliyor

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ANKARA DEVLET TİYATROSU OYUNCULARININ YENİ OYUNU

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ANKARA DEVLET TİYATROSU OYUNCULARININ YENİ OYUNU

"Kocasını Pişiren Kadın" Kırıkkale´ye geliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ?Kocasını Pişiren Kadın? adlı tiyatro oyunu 27?28 Ekim 2016 tarihleri arasında Kültür Merkezinde Kırıkkalelilerle buluşacak.

OYUN 2 GÜN SÜREYLE SAHNELENECEK

Anadolu´da tiyatroya hiç gitmemiş, tiyatrodan haberdar olmayan seyirciyi tiyatroyla buluşturmayı amaçlayan Devlet Tiyatroları Anadolu turnelerine büyük önem veriyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Tiyatrosu, 27 Ekim Perşembe ve 28 Ekim Cuma günü ?Kocasını Pişiren Kadın? adlı oyunla Kırıkkale´de sahne alacak.

KARI-KOCA ARASINDAKİ ALDATMA MESELESİ 

Oyun, günümüzde yaşanan evliliklerin temel problemlerinden biri olan aldatma konusunu ele alıyor. Bu konuyu ele alırken değer verme ilkeleri çerçevesinde, çağımız insanlarının tutumlarını eleştirip, yapmış ve yapmakta oldukları hataları yüzlerine vuruyor. Kadın ve erkek tarafların evlilik kurumuna karşı tutumlarını ve özensizliklerini eleştiren oyun, seyirciye bir kadın neden aldatılır, bir kadın evli adamla neden birlikte olma ihtiyacı duyar, evli bir kadın kendisini aldatan kocaya karşı nasıl bir nefret besler, sorularını sordurtup, evlilik kurumunun sorgulanması ve yaşanılan olayın enine boyuna düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini anlatıyor.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı