KMTAL´den Bilişim Sergisi

KMTAL´den Bilişim Sergisi

GENÇ BEYİNLER, İCATLARINI YILSONU SERGİSİYLE GÖRÜCÜYE ÇIKARDILAR

GENÇ BEYİNLER, İCATLARINI YILSONU SERGİSİYLE GÖRÜCÜYE ÇIKARDILAR

KMTAL´den Bilişim Sergisi

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (KMTAL) öğrencilerinin icatlarından oluşan Yılsonu Bilişim Sergisi, ziyaretçileri hayran bıraktı. KMTAL, Bilişim Teknolojileri Alanı Salonunda ziyarete açılan sergide, Alan öğrencilerinin kendi icatları sergileniyor.

?EL EMEĞİ, GÖZ NURU İCATLARININ DEVAMINI DİLERİM?

Okul Müdürü Erol Tuğ´un yanı sıra, okul yöneticileri, alan ve alan dışından çok sayıda öğretmen ve öğrencinin iştirakiyle yapılan açılışta konuşan KMTAL Müdürü Erol Tuğ, ?Çağımızın en önemli ihtiyacı, bilgisayar teknolojisini iyi bilmektir. Her geçen gün koşar adımlarla gelişen bilişim teknolojisinden uzak kalan insanların ve ülkelerin gelişiminden bahsetmek mümkün değildir. Bizler de okulumuz Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Bilişim Teknolojileri alanımıza büyük önem veriyor, bu alanda eğitim gören öğrencilerimizi en iyi şekilde hayata, mesleğe ve bir üst öğrenime hazırlıyoruz. Bu vesileyle, Alanımızın Yılsonu Sergisinin hazırlanmasında emekleri geçen öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızı tebrik eder, kendi el emeği, göz nuru icatlarının devamını dilerim? dedi.

AVANTAJLI BİR ALAN

Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Hasan Karakoç da, bu alanda yetiştirdikleri öğrenciler için amaçlarının günlük hayatımızın ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında, yazılım ve donanıma hâkim, öğrencileri geleceğe ve ülke ekonomisindeki yeni yerlerine hazırlayacak, bilişim teknolojilerini kullanabilen bireyler olarak yetiştirmek ve Bilişim Teknolojileri alanında iş edinebilmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Karakoç, alan mezunlarının Türkiye´de ya da yurtdışında her türlü üniversitelerde okuyabilmenin yanı sıra Bilişim Teknolojileri Öğretmenliğine ek puan avantajıyla gidebileceklerinin altını çizdi. Bilişim Teknolojileri Alanı mezunlarının sınavsız olarak Meslek Yüksek Okullarına da geçebileceğine vurgu yapan Karakoç, üniversitelerin 2 yıllık programlarını bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavıyla mühendislik ya da öğretmenlik bölümlerinde de eğitimlerine devam edebileceklerini ifade etti.

MEZUNLAR, İŞ YERİ AÇMA BELGESİ ALIYORLAR

Karakoç sözlerine şöyle devam etti: ?Bilişim Teknolojileri Alanını okuyan öğrenciler isterlerse henüz lisedeyken para kazanmaya başlayabilirler. Kırıkkale´de bulunan iş yerlerine, küçük işletmelere ve kişilere özel web siteleri yapabilirler. Ayrıca piyasada bulunan iş yerlerinde ve evlerde bulunan arızalanan bilgisayarların tamirini (format, donanım kurma vb.), internet bağlantısının kurulumunu ve yazılım sorunlarını çözebilirler. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanını başarıyla bitirdikten sonra ?İş Yeri Açma Belgesi´ verilmektedir. Bu belgeyle Bilişim Alanında çeşitli işletmeler (internet kafe, Bilgisayar bakım, onarım ve satışı gibi) açabilmektedir. Bankaların, şirketlerin, kamu kurum ve kuruluşların bilgi işlem merkezlerinde ve yazılım alanlarında iş bulabilirler. Memur alımı için yapılan KPSS sınavında belli bir puanı aldıktan sonra Kamu Kuruluşlarında ve özel iş yerlerinde en çok işe Bilişim Teknolojileri Alanından mezun olan öğrencilerden alınmaktadır.? Yapılan konuşmaların ardından, Okul Müdürü Erol Tuğ, serginin açılış kurdelesini kesti. Okul Müdürü Tuğ öncülüğünde sergiyi gezen idareci, öğretmen ve öğrenciler icatları merak ve hayranlıkla incelerken, kimi icatların günlük hayata da kullanıma geçmesi temennisinde bulundular.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu