KKKA duyarlılık İster

KKKA duyarlılık İster

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi personeline Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

İKİ AY ÇOK ÖNEMLİ 
Hastane konferans salonunda Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Kalaycı tarafından verilen seminerde KKKA`nın bulaşma yolları, bulguları, tanı ve tedavisi üzerinde duruldu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Kalaycı hastalığın bahar ve yaz aylarında görülmekle birlikte Haziran ve Temmuz aylarında daha sıklıkla görüldüğünü söyledi. 
DUYARLI OLMAK LAZIM 
KKKA hastalığı konusunda sağlık personelinin daha duyarlı olması gerektiğini kaydeden Uzm. Dr. Kalaycı "Bu hastalık insanlara keneler aracılığı ile bulaşıyor. Nisan ayından itibaren Eylül ayına kadar bu hastalığın dönemi. Kuş gribi nedeni ile hayvanların telef edilmesi nedeniyle doğal denge bozuldu KKKA hastalığı arttı. Bu yüzden belirli tedbirler almamız gerekiyor. Amacımız önce sağlık personelini, sonra da halkı bilinçlendirmektir. Kenesiz bir ortam sağlamak mümkün değil ama önemli olan bu ortamda konunun detaylarını çok iyi öğrenerek neler yapabileceğimize karar verebilmektir. KKHA, insanlara genellikle kenelerle bulaşan, ateş, üşüme, titreme, yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, yüzde ve gözlerde kızarıklık, bulantı, kusma, ishal şikayetleri ile başlayan kanamalarla ölüme kadar gidebilen bir hastalıktır. Hastalık vücuda kene tutunması ile kenelerin çıplak elle çıkarılması yada ezilmesi ile hasta insanların tükürük ve kan gibi vücut sıvılarına temas etmekle, enfekte hayvanların kanları, vücut sıvıları ve dokularına korunmasız temas ile bulaşabilir? diye konuştu.


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!