Kızılırmak´tan cephanelik çıktı

Kızılırmak´tan cephanelik çıktı

KIZILIRMAK´TA AMATÖR BALIKÇILAR TARAFINDAN 130 ADET ÇEŞİTLİ ÇAPTA VE TİPTE UÇAKSAVAR, HAVAN, TANK, OBÜS MERMİSİYLE EĞİTİM EL BOMBASI BULUNDU

Kızılırmak´tan cephanelik çıktı

Kızılırmak´ta amatör balıkçılar tarafından özelliğini yitirmiş 130 adet çeşitli çapta ve tipte uçaksavar, havan, tank, obüs mermisiyle eğitim el bombası bulundu. Mermilerin bir kısmının Makine Kimya Endüstrisi kurumuna ait olduğu belirlenirken, diğer bir kısmının ise nereye ait olduğu belirlenemedi. 

BAZILARI MKE YAPIMI

Selim ve Yusuf Şahiner isimli amatör balıkçı kardeşler, Kızılırmak´ta öğle saatlerinde balık avlarken suda bombaya benzer bazı cisimler fark etti. Olayın polise haber verilmesi üzerine bölgede güvenlik önlemleri alınarak çalışma başlatıldı. Kapulukaya Barajı kapaklarının kapatılması ve ardından nehrin kesilmesiyle birlikte suya giren bomba uzmanları mühimmatları ırmaktan çıkarttı. Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Mühimmat Fabrikası Müdürü Sait Altıntaş´ın başkanlığında oluşturulan bir heyetin incelediği mermilerin bir kısmının MKE yapımı olduğu belirlenirken, bazı mermilerin ise MKE yapımı olmadığını tespit edildi. 

ÖZELLİĞİNİ KAYBETMİŞ MÜHİMMATLAR

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı bomba uzmanları yaptıkları çalışmada uçaksavar, havan, obüs ve el bombasından oluşan 130 adet mühimmatın özelliğini yitirmiş eğitim mühimmatları olduğunu tespit ettiler. Polis, mühimmatların nehre nasıl ve kimler tarafından atıldığını tespit etmek için isi ayrı bir çalışma başlattı. Bulunan mermiler incelenmek üzere Kırıkkale Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ