Kızılırmak?ta Fırçalar Çantada, Dişler Yolunda

Kızılırmak?ta Fırçalar Çantada, Dişler Yolunda

Kırıkkale Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu?nda ?Fırçalar çantada dişler yolunda? projesi kapsamında uygulama yapıldı. Öğrencilere proje hakkında bilgi verildi ve flor jel uygulaması yaptırıldı.

 
ÖĞRENCİLERE UYGULAMA YAPILDI
Proje kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turksel Dülgergil, başkanlığında üniversiteli öğrenciler, Kızılırmaklı öğrencilere florla güçlendirme programı uyguladı. Yapılan uygulamaya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Bediha Türkyılmaz, Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Prof Dr Adnan Tezel katıldı.
 
ÖNCELİKLE DİŞ SAĞLIĞI ÖNEMLİ
Yapılan proje kapsamında öğrencilere diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak ve yeni çıkan dişleri florla güçlendirmeyi öğretmek olduğunu belirten Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turksel Dülgergil, ?Yılda dört uygulama içeren bu etkinlik sayesinde çocuğun dişlerini kendi kendine fırçalamasını öğretiyoruz. Bu program Kırıkkale dışında 50?ye yakın ilde yapılmaktadır. Uygulama 2011 Temmuz ayından bu yana Sağlık Bakanlığı?nca tüm yurtta zorunlu hale getirildi.?dedi.
 
ÖĞRETMENLERE SEMİNER VERİLDİ
Proje kapsamında öğretmenlere geçtiğimiz Eylül ayında ağız ve diş sağlığı eğitimi semineri verildiğini açıklayan Özel Kızılırmak İlköğretim Okul Müdürü H.Hüseyin Ertaş da, ? Bu proje bu sene ilk olarak kurumumuzda başlamıştır. Bu uygulama projenin birinci aşamasını oluşturmuştur. Ayrıca yıl içerisinde diğer aşamaları da uygulanacaktır. Bundan dolayı projede emeği geçenlere teşekkür ederim.? diye konuştu.
 
 
 
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti