Kızılırmak projesi 15 milyon liraya mal olacak

Kızılırmak projesi 15 milyon liraya mal olacak

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur Kızılırmak Yeşil vadi Projesini anlattı Sungur ?Proje 15 milyon liraya mal olacak Valilik ve İl Özel İdare`nin destekleriyle bu projeyi hayata geçeklerin ?ifade etti.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Proje ile ilgili bilgi veren Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, bölgelerinden geçen Kızılırmak Nehri`nden yıllardır kimsenin faydalanmadığını ifade ederek, ilçenin kalkınmasının yanı sıra Kırıkkale ve Ankara`yı da içine alan yeni yaşam ve rekreasyon alanlarının yapımı için bir proje hazırladıklarını bildirdi. Proje ile 3 bin kişiye istihdam sağlamayı amaçlıyoruz. Yapacağımız projeyle bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğiz. Bu alan içerisinde ahşap iskeleler, açık ve kapalı yüzme alanları, anfi tiyatroları, yürüyüş ve piknik alanlarının bulunduğu, kafelerin ve otellerin yer aldığı yeşil bir vadi inşa etmeyi planlıyoruz. Proje 15 milyon liraya mal olacak. Yahşihan Belediyesi olarak altından kalkabileceğimiz bir rakam değil.

 

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMIŞ OLACAK

Valilik ve İl Özel İdare`nin destekleriyle bu projeyi hayata geçeklerini ifade eden Sungur ? Proje tamamlandığında yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız. Yeni yaşam alanları ortaya çıkmış olacak. Herkes `Kızılırmak akar, Kırıkkale bakar` derdi. Biz bunu tam tersine çevirmek için bu önemli projeyi hazırladık. Çalışmalarımız sürüyor. Kaynak teminin ardından en kısa zamanda projeye başlayacağız`` dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ