Kızılırmak öğrencileri, ZEMOD`la fark atacak

Kızılırmak öğrencileri, ZEMOD`la fark atacak

Kırıkkale'de faaliyet gösteren Özel Kızılırmak İlk ve Orta Öğretim Okulu, `Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli`ni (ZEMOD) uygulayarak öğrencilerine farklı bir eğitim uygulamaya başladı.

ÜRETKENLİK AMAÇLANIYOR
Uzun süren altyapı çalışmalarının ardından öğretmenlerine de ZEMOD ile ilgili gerekli eğitimi aldıran okul, yeni eğitim modeli ile fark oluşturmayı amaçlıyor. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler, zekâ oyunları, düşünme becerisi, üretkenlik ve görsel algı konularında donanımlı bilgiye kavuştu. Bu bilgilerini öğrencilerle paylaşacak. Uygulanacak olan ZEMOD’de üç temel bölüm yer alıyor. Bölümlerden biri temel derslerde zenginleştirme. Temel derslerde (Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen ve teknoloji, sosyal bilimler, İngilizce, bilişim teknolojileri) müfredata farklılaştırma, zenginleştirme, hızlandırma uygulanarak öğrencilerin bireysel öğrenme hızları destekleniyor. İkinci bölüm ise fark dersleriyle zenginleştirme.

DESTEKLENME ÇALIŞMALARI
Bu bölümde, müfredatta yaygın olmayan fark dersleriyle öğrenciler destekleniyor. Bu derslerin bazı etkinliklerini temel dersleri zenginleştirme çalışmalarında kullanıldığı gibi ayrı ders olarak da planlandı. Kolaydan karmaşığa ilkesiyle öğrencilerin o alandaki düzeyi ve yetenekleri süreç içinde gözlemlenerek gelişimine katkı sağlanmakta. Öğrencilerin bu derslerde 12 kişiyi geçmeyen gruplarla ilgi ve yetenek alanlarını dikkate alarak haftalık ders programının içinde serbest etkinlik dersleri de destekleniyor. Son bölümde yetenek ve ilgi alanlarını zenginleştirme. Yetenek derslerinde (müzik, görsel sanatlar, spor) erken yetenek tespiti yapılarak yetenek grupları oluşturularak daha içerikli bir öğrenme ortamı oluşturuluyor. Haftada 2 ders olmak üzere sadece ilkokulda uygulamaya başlanan model, şimdiden öğrencilerin en sevdiği ders haline geldi.

EĞİTİM YENİ MODEL KAZANACAK
Ülkede eğitimin yeni modeller kazanması gerektiğini belirten Özel Kızılırmak İlk ve Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş, bu kapsamda zenginleştirilmiş eğitim modeline geçişi tercih ettiklerini söyledi. Eğitim materyallerinin tamamının yurt dışından ithal edildiği ve tüm öğretmenlerin bu konuda eğitim aldıklarını söyleyen Ertaş, "Kırıkkale’de ilk defa uygulanan bu projenin oyunları, öğrencilerimize yoğun ders çalışma temposu içerisinde bedenen ve zihnen dinlendirme fırsatı tanıyor. Zenginleştirilmiş Eğitim Projesinin öğrencilere, `Structures, skippity, looklook, Dizios, Q.bitz, Six, Qwirqle,Meta Forms, gibi Akıl Oyunları öğrencilerde başta zeka kullanımının gelişimi olmak üzere, dikkat dağınıklığı, strateji belirleme, iletişim kurma üç boyutlu düşünme gibi faydalar sağlıyor." dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti