Kızılelma Ocakları Kuruldu

Kızılelma Ocakları Kuruldu

GENEL BAŞKAN HAKAN POLAT KIZILELMA´YI ANLATTI

GENEL BAŞKAN HAKAN POLAT KIZILELMA´YI ANLATTI

Kızılelma Ocakları Kuruldu

Kızılelma Ocakları Genel Başkanı Hakan Polat teşkilatlanma çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Eğitim Kültür ve Yardımlaşma hareketi olarak fiilen varlığını sürdüreceğini belirten Polat çalışmaların hızla sürdüğünü bildirdi.

KIZILELMA İLERİYE YÜRÜYÜŞ

Polat ?Kızıl Elma, Eski Türklerde öteden beri kullanılan, daima Batıya yürüyüşü belirten bir kelimedir. ?Türkçülük ülküsü? anlamına gelir. Yalnız, Kızılelma ülküsü, soyut bir kavram değildi, daima, ulaşılacak bir hedef, bir yer belirtirdi. Bundan dolayı, Kızılelma ülkü anlamı aynı kalmakla birlikte boyuna değişen bir coğrafya yönü vardır. Meselâ bir zamanlar Roma şehrinden hep Kızılelma diye söz edilmiştir. Bu demektir ki Roma şehri Türkler için yeryüzünde ulaşılacak son hedeftir, mutlaka günün birinde ele geçirilmelidir. Bir zaman da Moskova´dan, Bizans´tan aynı adla söz edilmiştir? dedi.

ORTA ASYA VE DOĞU ÇİN BİR YERİN ADI

Polat açıklamasını şöyle sürdürdü. ?Kızılelma, bazen Orta Asya´da, Doğu Çin´de bir yerin adı gibi kullanılmıştır. Bu boyuna değişen yönler, yerler, kelimenin tek bir anlamda kullanılmadığını, daha yaygın bir maksadı anlattığını gösterir.?

ZİYA GÖKALP VE KIZILELMA

Büyük Türk ülkücüsü Ziya Gökalp ilk şiir kitabına ?Kızılelma? adını vermiş, bu adla bir de şiir yazmıştır. Çok uzun olan bu şiirde şair bir Türk din inancıyla söze başlar. Bakü´de Türklüğü çok seven milyoner bir kız vardır. Adı Ay Han´dır. Anası Kırgız´ın Konrad boyundandır. Kendisi Paris´te okurken anası, babası birden ölürler, O, tuttuğu kutsal yoldan dönmez. Ülküsü Turan´da okullar açmaktır. Doğu´yu tanımaya. Doğu bilimlerini öğrenmeye girişir Bir gün tüccardan Bahadır Han´la şehir dışında dolaşırken soluk benizli bir genç görür. Bu genç, ressam Turgut´tur. Sakallı bir köylüden Kızılelma´nın yolunu öğrenmiştir. Bu şehre gelir. Burası cennet gibi bir yerdir. Yalnız, gördüğü, gerçekte bir şehir değildir, kendinden geçtiği bir anda Kızılelma´yı rüyasında görmüştür.?

TÜRKLER KIZILELMA´YI BULMAK İÇİN

?Gerçekte ise Türkler, Kızılelma´yı bulmak için Hint´i, Çin´i, Mısır´ı, Rum´u ele geçirmişler, gene de bulamamışlardır. Çünkü ?o mev´ut ülke hâriçte mevcut bir ülke değildi? Kızılelma yok mu? Şüphesiz var, ama onun semti bir başka diyar, Türkler arasında milli birlik, tarih birliği? İşte Kızılelma buna işarettir. Türklerin böylece yaşayabilecekleri, her şeyi Türk olan şehrin adıdır.?



Mehmet Özdemir
29.12.2019 22:09:10
Hayırlı, uğurlu olsun. NE Mutlu Türküm diyene

ŞEVKİ ÇAY
24.03.2020 12:11:21
YAŞASIN TÜRKLÜĞÜN HÜRRİYET VE İNSANLIK MÜCADELESİ.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız