Kızılay Öğrenci Topluluğundan örnek uygulama

Kızılay Öğrenci Topluluğundan örnek uygulama

ULUSLARARASI GEÇERLİĞİ OLAN SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDILAR

Kızılay Öğrenci Topluluğu`ndan örnek uygulama

Kırıkkale Üniversitesi Kızılay Öğrenci Topluluğu üyesi 32 öğrenci, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, Ulusal Afet Yönetimi Müdürlüğü ve Topluluk Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Kamil Kurtul'un organizasyonu ile Afete Hazırlık ve Müdahale Eğitimini (AHM) tamamlayarak, uluslararası geçerliliği bulunan sertifikalarını almaya hak kazandılar.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİLER

29-30 Nisan tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen eğitime katılan öğrenciler, AHM kapsamında gördükleri Afet Yönetiminin Uluslararası Boyutu, Afetler ve Afet Yönetim Süreçleri, Kızılaycılık ve Uluslararası Hareket, Ulusal Afet Yönetimi Yapılanması ve Türk Kızılayı, Türk Kızılayı'nın Afet Müdahale Hizmet Alanları (beslenme, barınma ve kamp yönetimi), Türk Kızılayı'nın Afete Müdahale Hizmetlerini Destekleyen Unsurları (acil ihtiyaç tespiti, lojistik, dağıtım, haberleşme, medya ve halkla ilişkiler, raporlama) başlıklı dersler ve son gün yapılan Alan Uygulaması (Afet Tatbikat) aracılığıyla ülkemizde meydana gelebilecek olası bir afete etkin ve hızlı bir şekilde müdahale edebilme yolunda önemli kazanımlar elde ettiler.

HEDEF AFET RİSKİNİN AZALMASINA KATKI SAĞLAMAK 

Kızılay Öğrenci Topluluğu, Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde ilk kez gerçekleştirilen bu önemli etkinliğin önümüzdeki yıllarda kapsamını genişletilerek sürdürmeyi ve Kırıkkale Üniversitesi'nin yanı sıra Türkiye'de ki afet risklerinin azalmasına katkı sunmayı hedefliyor.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü