Kızılay karanlığı aydınlatan kurumdur

Kızılay karanlığı aydınlatan kurumdur

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Kızılay Haftası nedeniyle Kızılay Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan?ı makamında ziyaret etti. Kaplanhan, Kızılay?ın karanlığa aydınlık veren kurum olduğunu söyledi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİ

Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, yardımların insancıl bir duygu olduğunu belirterek, insanları yücelten bir düşünce olduğunu belirtti. Bu düşüncenin yaygınlaşması gerektiğini belirten Kaplanhan, ?Bu durum, barış içinde bir arada yaşamamızı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir? dedi.

DERNEK FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Kızılay`ın kuruluşuyla ilgili de bilgi veren Kaplanhan, derneğin faaliyetlerine de değinerek, "Kızılay; savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder. Depremden, selden, yangından zarar görenlerin yardımına koşar. Felakete uğrayanların barınmaları için çadır, battaniye yiyecek, giyecek dağıtır. Yaralananların iyileşmeleri için geçici hastaneler kurar. Savaşta yaralanan askerlerin iyileşmeleri için çaba gösterir. Onlara her tür yardımda bulunur. Kızılay salgın hastalık durumlarında hastalara yardım eder. Aşevleri açar, aşevlerinde yoksul, kimsesiz, düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek verir." şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI SEVİYEDE TANINIYOR

Kızılay`ın çalışmalarında hiçbir ayrım gözetmediğini de sözlerine ekleyen Kaplanhan "Kızılay, hiç bir ayrım gözetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara, savaş yaralılarına, düşkünlere, salgın hastalıklara yakalananlara, din, dil, ulus ayrımı yapmadan yardım elini uzatır. Kızılay gerektiğinde aynı amaçlı Kızılhaç, Kızılaslan, Güneş gibi yardım kuruluşları ile işbirliği yapar. Kızılay gençlik kampları, aşevleri, hastaneler, dispanserler, kan merkezleri gibi sağlık ve yardım kuruluşlarını çalıştırır." dedi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü