Kızılay Ramazan´da konserve et dağıttı

Kızılay Ramazan´da konserve et dağıttı

"VATANDAŞIN YÜZÜNÜN GÜLMESİ BİZİ MUTLU EDİYOR"

Kızılay Ramazan´da konserve et dağıttı

Türk Kızılayı Kırıkkale Şubesi Ramazan ayı münasebetiyle ilçe genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 168 adet konserve kuşbaşı et ve kıyma dağıttı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILDI

Kızılay Şubesi Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan konservelerin 2014 yılı Kurban Bayramı´nda Kızılay´ın vekâletle Kurban Kesim Kampanyası´na bağışlanan kurbanların etinden üretildiğini ifade ederek, kesimlerin Ramazan ayına 1 ay kala yapıldığını bildirdi. Kaplanhan, kesilen kurbanların etinden hazırlanan konservelerin ihtiyaç sahipleri için Türk Kızılayı Genel Merkezi Toplumsal Hizmetler Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gönderildiğini söyledi.

VATANDAŞIN YÜZÜNÜN GÜLMESİ BİZİ MUTLU EDİYOR

Türk Kızılayı Kırıkkale Şubesi olarak 11 ayın sultanı Ramazanı ihtiyaç sahibi vatandaşlarla bütünleşme ve yardımlaşma ayı olarak gördüklerini ifade eden Kaplanhan, ?Genel Merkezimizden sağladığımız 168 kutu konserveyi önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Türk Kızılayı´nın misyonuna uygun olarak ulaştırdık. Mütevazı sofralarına katkıda bulunmak için başlattığımız çalışmalarımızın sonuna geldik. Vatandaşlarımız son derece mutlu oldu. Onların yüzünün gülmesi bizleri de mutlu etti, çalışma şevkimizi artırdı? dedi.

KURBANIN BEREKETİ, RAMAZANIN FEYZİ

Türk Kızılayı´nın sadece afet zamanlarında değil ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaşmada da en başarılı yardım kuruluşu olduğuna vurgu yapan Kaplanhan, ?Bilindiği gibi Türk Kızılayı Kurban Bayramlarında vekâlet verilen kurbanları sahipleri adına kesiyor ve etlerini dağıtıyor. Buna Kızılay modeli diyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramı´nda da yardım sever halkımızın Kızılay´a vekalet verdiği kurbanlar, Et ve Balık Kurumu tarafından kesildi ve 800 gramlık Kızılay kutularında kıyma ve kuşbaşı konservesi haline getirildi. İşte şimdi Ramazan ayı sebebiyle bu konserveleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Böylece hem kurbanın bereketinden hem de Ramazan´ın feyzinden istifade ediyoruz? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü