Kızılay Kan Merkezi yeni yerinde

Kızılay Kan Merkezi yeni yerinde

KIZILAY´A AİT BİNA ARZUSUNDAYIZ

Kızılay Kan Merkezi yeni yerinde

Kızılay Kırıkkale şubesi tarafından Hüseyin Kâhya Parkının bulunduğu caddeye taşınan Kan Bağış Merkezi, Kırıkkale´de kan bağış oranını arttırdı. Merkeze günlük onlarca kişi gelerek kan bağışında bulunduğu ifade bildirildi.

HALKIMIZA HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Türk Kızılay´ı Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, Kızılay´ının Kırıkkale´deki hizmetleri ile ilgili yaptığı açıklamada Kırıkkale´de Kan Merkezinin çok kenar bir bölgede olduğundan insanların ulaşımda sıkıntı çektiklerini söyledi. Burada açılışından bu yana önceki yere göre kan bağışının iki misli arttığını belirten Kaplanhan ayrıca Ramazan´da ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı ve sonraki aylarda da yardımların aynı şekilde devam ettiğini ifade etti.

AKTİF HIZLI YÖNETİM

Kızılay´ın şu anki yönetiminin çok aktif, çok hızlı, olaylara anında müdahale edecek konumda olduğunu belirten Kaplanhan, "Kızılay yine yardım, bağış, telefon ve internet üzerinden bağış gibi yardımları devamlı kabul ediyor. Kızılay son yıllarda artık fevkalade kurumsal bir kimliğe büründü. Dünyada ilk 10 yardım kuruluşu içinde yer alacak konumda. Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın yardımlarına devam ediyor. Kızılay çok eski ile değerlendirdiğimiz zaman, Düzce depreminden sonra kendini her konuda yeniledi. Üretim noktasındaki, fabrikasyon noktasındaki işlemlerimiz çadırlardır. Çadırın bile şu an dünya üzerinde en kalitelisini üretmeye başladı. İklim şartlarından etkilenmeyecek şekilde Ar-Ge çalışmaları yaparak çok kaliteli üretimle yapıyorlar. Böyle kurumlara ülkemizin ihtiyacı var. Kızılay iyi ve kötü günde vatandaşlarımızın yanında, özerk bir kurum olması vesilesiyle bağımsız, güçlü, dinamik, hızlı, aktif bir kurum" diye konuştu.

KIZILAY´A AİT BİNA ARZUSUNDAYIZ

Kırıkkale´de Kızılay´a ait bir bina arzusunda olduklarını belirten Cengiz Kaplanhan, "Bizler burada gönüllü olarak bu hizmeti sunuyoruz, tüm şube başkanları gibi. Bunun karşılığında bir bedel veya başka bir şey almamız söz konusu değildir. Burada yine hayır işleri ve gönül faaliyetlerimize imkânlarımız çerçevesinde devam ediyoruz. Bizim burada beklentimiz, Kırıkkale´ye bağımsız bir bina kompleksi kazandırmak. Bununla ilgili olarak genel merkez yöneticilerimizle belli zamanlarda görüştük ama tam istediğimiz konuma getiremedik. Burada Kızılay´ın kendine ait bir binası olmasını istiyoruz. İnşallah bu beklentilerimizi de hedeflerimizi de yakın zamanda gerçekleştirme imkânı olur. Bunun da Kırıkkale için bir kazanç olacağını düşünüyoruz. Yönetim kurulumuzla birlikte burada aktif faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımızdan yardım konusunda duyarlı olmasını isteriz. Bu anlamda Kızılay´a sahip çıkmasını bekleriz, maddi manevi destek vermesini bekleriz. Bunlarda bizim Kırıkkale halkından beklentilerimiz. Maalesef Kırıkkale´de istediğimiz aşamada değiliz bu konuda yaklaşan Kurban Bayramı´nda tüm insanlarımızı Kızılay´a yardımda bulunmaya davet ediyoruz"  dedi.

HABER MERKEZİ



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!