KIYMA VE SUCUK KUYRUĞU

KIYMA VE SUCUK KUYRUĞU

Kırıkkale`de kurban etlerinin bir bölümü kıyma ve sucuk yapıldı. Vatandaşlar, baharatçı ve kasapların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kırıkkale`de baharatçı İhsan Ünlü, kurban etlerini sucuk yapmak isteyenlerin ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. El değmeden sucuk imalatı yaptığını söyleyen Ünlü, "Sucuk için önce kuşbaşı olarak et ve daha sonra kıyma çekilmesi gerekiyor. Dededen kalma mesleğimizi yerine getirirken, kısıtlı bütçeye sahip vatandaşlarımız için hazırladığımız sucuklar, piyasadakilerine oranla daha ucuza geliyor. Vatandaşlarımızın etlerini daha uzun süreli muhafaza etmeleri için sucuk yapıyoruz. Her kurban bayramında sucuk imalatımız artırıyor. Vatandaşlarımız sucuk yaptırmak için şu ana kadar 10 tona yakın et getirdi. Baharatı ve işçiliği dahil olmak üzere kilosunu 5 liraya yapıyoruz. 6 makine ile hizmet verirken, bayram sonuna kadar 15-16 ton arasında sucuk yapmayı tahmin ediyoruz. Vatandaşlar baharattaki kaliteyi arıyor. Vatandaşlar sabahın erken saatinden itibaren kıyma çektirip, sucuk yaptırıyorlar" dedi.

Kurbanlık etlerin bir bölümünü sucukla değerlendirdiklerini belirten vatandaşlar da "Piyasada satılan sucuklar birbirini tutmazken, aynı zamanda ucuza getirmek için kurban etlerini değerlendiriyoruz. Kış boyunca ailemizle sucuk yeme imkanımız olacak" diye konuştu.



abdullahnas
27.09.2015 23:28:43
Sayın Pusula Gazetesi sayfa editörleri; Kasaplar ve tarım bakanlığınca sucuk yapımına ruhsat verilen yerler hariç hiç bir yerde sucuk yapılamaz .Suçtur.hijyenik ve sağlıklı değildir.tarım ekipleri ve sağlık ekipleri biz kasap esnafını düzenli olarak denetlerken, bu haberleri hiçmi görmezler ?bayramda hiçmi çarşıya pazara çıkmadılar Bayramda gördük,kırıkkale de baharatçısı, bakkalı, kunduracısı, manavı herkes kıyma çekti, sucuk yaptı. Birtek bizim ilimiz böyle. haberlere bile çıktık .rezil oluyoruz. .ben kasabım ve köfte bile yapmam kanunen yasak.Bu Gıda Kanunu tek bizemi uygulanıyor bir sözümde oralarda kıyma çektiren vatandaşımıza,senin kıyman çekilmeden önce o makineden kaç farklı hayvanın eti kıyma çekildiğini biliyonmu? hepside sağlıklımıydı ?bir tanesinde verem olsa bulaşıcı brusella olsa ne yapacaksın? üç kuruş için çoluğunu çocuğunu tehlikeye atmaya değermi?

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü