KIYASIYA BİSİKLET YARIŞI

KIYASIYA BİSİKLET YARIŞI

?TEMİZ ÇEVRE İÇİN TEMİZ PEDAL ÇEVİR? KAMPANYASI DAHİLİNDE ÖĞRENCİLER KIYASIYA YARIŞTI

KIYASIYA BİSİKLET YARIŞI
2011 Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kırıkkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından ?Temiz çevre için temiz pedal çevir? adı altında bisiklet yarışı düzenlendi.
 
ÖĞRENCİLER FENALAŞTI
Osmangazi Mahallesi Doğu Bulvarı?nda düzenlenen 2 kilometrelik etapta kıyasıya yarışan öğrenciler, temiz bir çevre için pedal çevirdi. Bazı yarışçılar bisikletinin arızalanması nedeniyle istedikleri başarıyı elde edemezken, yarışı sıralamada bitiren bazı öğrenciler ise fenalaştı. Fenalaşan öğrencilere hazır bulunan ambulansta müdahale edildi.
 
?TEMİZ ÇEVRE İÇİN TEMİZ PEDAL ÇEVİR?
Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen bisiklet yarışında pedallar temiz bir çevre için döndü. ?Temiz çevre için temiz pedal çevir? adı altında düzenlenen bisiklet yarışı ilköğretim 5., 6. ve 7. sınıflar olmak üzere 3 ayrı kategoride yapıldı. 23 öğrencinin katıldığı yarışlarda kıyasıya bir mücadele örneği sergilendi. 2 kilometre parkurda öğrenciler ter dökerken ayrı bir heyecanda veliler arasında yaşandı. Yarışlarda birinci olanlara bisiklet, ikinci olanlar çeyrek altın, üçüncüler ise küçük altınla ödüllendirilecek.
 
TÖRENLE ÖDÜL ALACAKLAR
Yarışlarda dereceye giren öğrenciler 7 Haziran?da İstiklal İlköğretim Okulu?nda düzenlenen törenle ödüllerini alacaklar. Dereceye giren öğrenciler şöyle. 5. sınıflarda birinci Akın Apaydın, ikinci Bekircan Özdilek, üçüncü M. Furkan Ergün, 6. sınıflarda birinci Abdulkadir Kaplan, ikinci Sema Zorbilen, üçüncü Furkan Sipahioğlu, 7. sınıflarda birinci Ercan Çakır, ikinci Saygın Zengin, üçüncü Halit Kılıç.
 
ÇEVREYİ KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR
Dünya Çevre Günü?nde pedalların temiz bir çevre için döndüğünü ifade eden Çevre ve Orman İl Müdürü Bayram Gündoğdu, ?Çevreyi korumak hepimizin görevidir. Aşırı nüfus artışı, düzenlenemeyen kentleşme, tarım ve sanayide bilinçsiz biçim, yoğun trafik, toprağın, havanın ve denizin kirlenmesi doğal çevrenin bozulmasına yol açarak, canlıların yaşamını yok etmektedir. Geleceğin kurtarılması için atılacak en önemli adımlardan biri toplumda çevre bilincinin oluşturulmasıdır. Çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması kuşkusuz eğitimle mümkündür. Dünya Çevre Günü etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek? dedi.  


1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ