Kitaplar yüreğimizi ferahlatır

Kitaplar yüreğimizi ferahlatır

KESKİN´DE 1071 KİTAP SERGİSİ AÇILDI

KESKİN´DE 1071 KİTAP SERGİSİ AÇILDI

Kitaplar yüreğimizi ferahlatır

Keskin Kaymakamı Muammer Köken´in girişimleriyle ilçede kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi için ?Keskin Okuyor Projesi? kapsamında 1071 Kitap Sergisi açıldı. Köken ?Kitaplar yüreğimizi ferahlatır? dedi.

OKUMAKLA BERABER ANLAMAKLA VE UYGULAMAKLA MÜKELLEFİZ

Köken, ?Hava uzun süredir yağışlıydı ve bir baharın artık müjdecisi oldu. Parçalı bulutlu olsa bile sıcaklığı hissediyoruz, serinliği hissediyoruz. İşte kitaplar da böyle. Siz ne kadar derdiniz tasanız olsa da onda okuduğunuz, bilgi hikâyede kendinizi bularak, yüreğinizi ferahlatabilirsiniz. Tabi kitaplar üzerine herkes bir şey söylemiş. Biz kutsal emrin takipçisi olmakla mükellefiz. Oku emri bizlere gelmiş. Bizler okumakla mükellefiz. Yalnız, okumakla beraber anlamakla ve uygulamakla mükellefiz.

GELECEK NESİLLERE BİR ŞEYLER BIRAKALIM

Kitap okumak, görülerek öğrenilen bir şey, anlatılarak öğretilen bir şey değil. Dolayısıyla çocuklarımıza hep oku evladım demekten ziyade artık beraber okuyalım mı çocuğum demenin vakti geldi belki de geçiyor bile. Ağaç kökünden besleniyor değil mi, toplumlarda kökünden besleniyor. Eğer siz köklerinizden beslenemezseniz, geleneklerinizi göreneklerinizi sürdüremezseniz, ne olacak? İşte kitaplar bizim bu köklerimizin beslenmesini sağlayan damarlar. Bunlar sayesinde sanat gelişiyor, kültür gelişiyor, dolayısıyla gelecek nesillere bir şeyler bırakıyoruz.

MİSAFİRLİĞE GİDERKEN KİTAP GÖTÜRELİM

Misafirliğe giderken, en azından kütüphaneler haftasında mesela bugün böyle bir şey başlatabiliriz. Yani biriniz bu hafta mutlaka birbirinize misafirliğe gideceksiniz. Neden misafirliğe giderken bir kitap götürüp hediye etmeyesiniz?

YAZMAK OKUMAKTAN DA DAHA ÖNEMLİ

Öğrencilerimizden yazmalarını rica ediyoruz. Halit Ziya Uşaklıgil Mai ve Siyah olan o dünyaca ünlü romanını bildiğim kadarıyla 29-30 yaşında yazmış. Ömer Seyfettin 36 yaşında vefat etmiş bir kitap yazarı biliyorsunuz hepimizin okuduğu bir yazar. Ama 36 yıla ne kitaplar sığdırmış. Söz uçar yazı kalır. Biz gelecek nesillere bir şeyler aktaracaksak, unuttuğumuz o hatıratları tekrar yazmamız lazım. Oku, tamam, ama yazmak okumaktan da önemli. Ben yazmak için okumak gerekli olduğunu düşünenlerdenim. Hepinize saygılar sunuyorum, teşekkür ediyorum böyle bir fırsat doğduğu için? dedi.

KİTAP OKUMAK İNSANI GELİŞTİRİR

Prof. Dr. Rahmi Yağbasan ise sergiye gelen öğrencilere kendi hayatından kesitler anlatıp, kitap okumanın insanları geliştirip olumlu şekilde değiştireceğini, yeni düşünme pencereleri açacağını söyledi. Öğrencilerin yakın ilgi gösterdiği Dekan Yağbasan´a çocuklar birçok soru yönelttiler. Katılımcıların sergiyi incelemesinin ardından program sona erdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı