Kitaplar çocuklarla buluşuyor

Kitaplar çocuklarla buluşuyor

SOSYAL YAŞAM VE DAYANIŞMA TOPLULUĞU´NDAN EN ANLAMLI KAMPANYA

SOSYAL YAŞAM VE DAYANIŞMA TOPLULUĞU´NDAN EN ANLAMLI KAMPANYA

Kitaplar çocuklarla buluşuyor

Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan Sosyal Yaşam ve Dayanışma Topluluğu, ?Bilgi Güçtür? sloganıyla başlattığı kitap toplama kampanyasıyla çocukları kitaplarla buluşturmayı hedefliyor.

BİLGİLENMENİN VE KÜLTÜRLENMENİN EN DEĞİŞMEZ VE ESKİMEYEN YOLU KİTAP OKUMAKTIR

Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde eğitim gören gençler, ünlü düşünür Francis Bacon´ın ?Bilgi Güçtür? sözünden yola çıkarak hazırladıkları kampanyayla, topladıkları kitapları ilk ve ortaokul öğrencileriyle buluşturmayı hedefliyorlar. Bilgilenmenin ve kültürlenmenin en değişmez ve eskimeyen yolunun kitap okumak olduğunu belirten Sosyal Yaşam ve Dayanışma Topluluğu öğrencileri, bu düşünceyle başlattıkları kitap kampanyası sayesinde kitaba erişimi zor olan çocuklara ulaşarak onların da birer kitap kurdu olmalarına vesile olmak istediklerini belirttiler.

KÜLTÜRLENMENİN EN KOLAY YOLU OKUMAKTIR

Kampanyaya ilişkin gazetemize bilgi veren Sosyal Yaşam ve Dayanışma Topluluğu Başkanı ve Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Batuhan Uygun, kitap okumanın insanoğluna bahşedilen en önemli nimetlerden olduğuna vurgu yaparak, ?Toplumu oluşturan bireylerin önce birey sonra da toplum bilincine ulaşabilmelerinin en önemli aşaması kültürlenmedir. Kültürlenmenin en kolay yolu da okumak, yani kitap okumaktır. Kitap okuma alışkanlığını küçük yaşta edinen insanlar yaşları ilerledikçe kitaplara daha çok sarılan, daha çok okuyan, okudukça merakı artan insanlardır.?

OKUYAN BİR TOPLUM İÇİN?

?İşte bizler de arkadaşlarımızla birlikte ?okuyan bir toplum´, daha kültürlü bir toplum gibi düşüncelerle kitap toplama kampanyası başlattık. Evinizde ya da çevrenizde atıl durumda olan ya da hediye etmek istediğiniz ilk ve ortaokul seviyelerine uygun kitapları bizlere ulaştırmanızı rica ediyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın okumayı seven bir nesil olarak yetişmeleri için katkıda bulunmak isteyenler Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi B Blok´ta bulunan standımıza ellerindeki kitapları ulaştırabilir ya da 05076310657 ve 05453636930 numaralı WhatsApp hesapları aracılığıyla bizlerle irtibata geçebilirler? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı