Kitapla hayatlar güçlenir

Kitapla hayatlar güçlenir

Hacılar Seher Vuslat Aytemiz İlk ve Ortaokulu yönetimi ve öğrencileri okullarına bir kütüphane kazandırmak için kampanya başlattı. Her Kitap Bir Hayat Projesi adı verilen kampanyada toplanan kitaplarla Hacılar Kasabasına bir kütüphane kazandırılmış olunac

KÜTÜPHANE OLUŞTURMA KAMPANYASI

Bu yıl eğitim ve öğretime başlayan ve ihtişamlı yapısıyla kasabaya renk katan Hacılar Seher Vuslat Aytemiz ilk ve ortaokulunda örnek bir kampanya başlatıldı. Hem öğrencilere faydalı olmak, hem de kasabada kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla başlatılan Her Kitap Bir Hayat Projesi her kesimin ilgisini bekliyor. Kampanyayla ilgili görüşlerini dile getiren Hacılar Seher Vuslat Aytemiz ilk ve ortaokulu Okul Müdürü Ali Varışlı “Temel eğitimde kasabanın tek eğitim kurumu olan okulumuzda 2015-2019 stratejik planımızın projeleri içerisinde yer alan her kitap bir hayat projesinde temel hedefimiz okulumuza bakanlığımızın hayata geçirdiği ‘Okullar Hayat Olsun’ projesinin de ışığı altında mevcut öğrencilerimizin yanı sıra kadını-erkeği, genci-yaşlısı tüm kasaba halkının sürekli faydalanabileceği kapsamlı bir Z-Kütüphane kazandırmak için yola çıktık” diye konuştu.

HEDEF YÜZDE 50’Yİ YAKALAMAK

Varışlı “Öğrencilerimiz tarafından kasabamız halkı içerisinde yapılan ankete göre yüzde 17 seviyesinde olan kitap okuma oranını gerçekleştirecek çeşitli etkinlik ve aktivitelerle 2019 yılına kadar yüzde 50 seviyesine yükseltmektir. Okul kütüphanemizin gerek fiziki oluşumu, gerekse kitap kapasitesi ile zengin ve her türlü okura cevap verebilecek nitelikte olması vazgeçilmez hedefimizdir. Bu amaca ulaşmak için idareci, öğretmen, öğrenci ve gönüllü velilerimizle uzun ve meşakkatli bir yola çıkıyoruz. Okulumuz içerisinde 70 metrekare alan içerisine oluşturmayı planladığımız kütüphanemiz için kitap desteklerinizi bekliyoruz” dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti