Kitap okuyarak işe başlıyorlar

Kitap okuyarak işe başlıyorlar

Kırıkkale'de bir işyeri çalışanları, kitaplarını okuduktan sonra işlerine başlıyor. İşe geldikten sonra yaklaşık yardım saat kitap okuyan çalışanlar, daha sonra görevlerini yerine getiriyorlar. Çalışanların kitap okuduğunu gören müşterilerde, hem eşlik ed

“DAHA ÖNCE KİTAP OKUMUYORDUM”

Daha önceden kitap okuma alışkanlığının bulunmadığını açıklayan Leyla Burma, yaklaşık 4 yıldır Komagene Etsiz Çiğ Köfte Kırıkkale Şubesi’nde çalıştığını ve işletme sahibinin uygulaması neticesinde kitap okumadan durmadığını söyledi. Kitap okuduğu zaman kendinde huzuru bulduğunu açıklayan Burma, “Genellikle dini ve tarihi kitapları okuyorum. Yarım saat okuduktan sonra boş zamanlarında kaldığım yerlerden devam ediyorum. Bazı kitaplar çok akıcı oluyor. Onların sonunu öğrenmek için eve dahi kitap götürüyorum. Bu alışkanlık, eşimde yansıdı. Evde hep beraber kitap okuyoruz.”dedi.

“KİTAP OKUYARAK HUZUR BULUYORUM”

Kitap okuyarak huzur bulduğunu belirten çalışan Yalçın Demirel, “Tarihte ve günümüzde görüldüğü gibi okuyan, öğrenen toplumlar birçok alanda başarı sağlamışlardır. Diğer toplumlar ise eğitim eksikliğinden dolayı geri kalmışlardır. Toplumlar gelişmek, çağdaş uygarlık seviyesine gelebilmek için en büyük yatırımlarından birini eğitime yapmaktadırlar. Eğitim için ise kitap okumak şarttır.”dedi. Kitap okuyarak düşünce ufkunu geliştiğine inandığını belirten Demirel, “Kitap okuyunca olaylara bakış açım değişti. Kitaplar okuduktan sonra kelime dağarcığım gelişti. Müşteriye sattığım ürünü daha iyi anlatmaya başladım. İkna kabiliyettim arttı. Söylemek istediklerimi daha kolay söyledim. Kitap okumak güzel bir uğraş.  Vaktimi güzel geçirmesini sağladı ve stresi azalttı.” diye konuştu.

“ÇALIŞANLARIMA KİTAP OKUMAYI SEVDİRMEK İÇİN...”

Kitap okumayı çok sevdiğini ve işyerinde çalışan insanlara bu duyguyu aşılamak amacıyla kütüphane kurduğunu belirten Etsiz Çiğ Köfte Kırıkkale Şubesi sahibi Sefa Tüfekçioğlu, “Bu amaçla her sabah kitap okuma saati belirledim. İşçiler, ilk geldiklerinde yarım saat kitap okuttum. İlk başta elemanlar buna pek sıcak bakmadı. Zamanla kitap okumaya başladılar. Ben demeden kitapları okuyorlar. Hatta evlerine gidip orada devam ediyorlar.”dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı