KİTAP KURTLARINA ÖDÜL

KİTAP KURTLARINA ÖDÜL

?Okumayı seviyoruz, öğretmen, öğrenci, veli el ele okuyoruz? projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere Kültür Merkezinde yapılan törenle ödülleri verildi. Törende konuşma Vali Hakan Yusuf Güner, Kitap okuyan toplumların ufkunun genişlediğini ve k

KİTAP BİZE BİLMEDİKLERİMİZİ ÖĞRETİR
Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Peker, ?Kitap bize bilmediklerimizi öğretir. Görmediğimiz yerleri tanıtır. Kitap okunduğu zaman göze, dinlediğimiz zaman kulağa seslenir. Kitaplar zamanımızı değerlendiren bir sevgili arkadaştır. Kitaplara arkadaşlık küçük yaşta başlarsa bu güzel alışkanlık büyüyünce de sürer gider. Kitaplar doğruyu, güzeli, iyiyi, yararlıyı bulmamıza yardımcı olur. Kitaplar yaşamayı sevdirir, dünyayı güzelleştirir? diye konuştu.
 
NEDEN KİTAP OKUNMALI
Peker, ?Öğrencimize okuma alışkanlığını kazandırmak; bu yolla düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, milli ve manevi değerlere sahip, yüksek karakterli bireyler yetiştirmek amacıyla 2011 yılında ?Okumayı seviyoruz, öğretmen, öğrenci, veli el ele okuyoruz? projesi kapsamında ilimiz merkezindeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarında müdürlüğümüz ve valiliğimiz işbirliği ile kitap okuma yarışması düzenledik. Neden kitap okuma; öğrencilerimizin SBS ve YGS-LYS sınavlarında da bilgiyi ölçmenin yanında, yorum yapabilen, analitik düşünmeyi sağlamak ve akademik başarıyı arttırmak için kitap okumanın önemi daha da artmaktadır? ifadelerini kullandı.
 
OKUMAK EN İYİ SOHBETTİR
Öğrencilere kitap okumanın önemini anlatan projelerin destekleneceğini belirten Vali Güner, ?Bizim amacımız milli eğitim müdürlüğü olarak bu proje kapsamında bu öğrencilerimizin göstermiş olduğu performansları diğer öğrencilere örnek olacak şekilde teşvik etmek ve bu öğrencilerle gurur duyduğumuzu ifade etmek. Çünkü bize göre okumak en iyi sohbettin, en iyi dosttur, en iyi ilaçtır, en güzel özgürlük alanıdır. Ben bu kardeşlerimize evlatlarımıza böyle bir sohbet ortamını böyle bir özgürlük ortamını tercih ettikleri ve bu işe yöneldikleri için tebrik ediyorum ailelerini tebrik ediyorum öğretmenlerini tebrik ediyorum ayrıca bu projeye destek olan sivil toplum örgütlerini de tebrik ediyorum. Kitap okuyan toplumların ufku genişler ve kültürel açıdan bu toplumlar gelişme kaydeder? dedi.
 
SÜRPRİZ HEDİYELERİMİZ OLACAK
?Kırıkkale bu tür faaliyetlerle daha fazla okuyan daha fazla düşünen daha başarılı öğrencilerin daha gayretli öğrencilerin yetiştiği bir il olur? diyerek konuşmasına devam eden Vali Güner, ?Çünkü üniversite başarısı veya lise başarısı sadece ve sadece test çözmekten ibaret değil. Test mantığıyla öğrencilerin başarıya ulaşması zordur. Dershanelerimiz ve okullarımız teknik kurs veriyor. İşin ham madde, sermaye bizim tamamen zihinsel çalışmalarımızdan kaynaklanıyor. Biz bu faaliyetleri oluşturduğumuz bir komisyonla değerlendireceğiz. Bu işe gönül vermek bu işe özveride bulunmak öğretmenlerimize velilerimize görev düşüyor. Dönem sonunda inşallah hem öğretmenlerimi hem de velilerimize çok daha farklı sürpriz hediyelerimiz olacak. Başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve başarıların devamını diliyorum? diye konuştu.
 
GENİŞ KATILIM OLDU
Kültür Merkezinde yapılan törene Vali Hakan Yusuf Güner, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış Ticaret Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Törende protokol konuşmalarından sonra öğrencilere hediyeleri takdim edildi.
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti