Kitap gibi hareket

Kitap gibi hareket

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyeleri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtı önünde topluca kitap okuyarak okuma alışkanlığına dikkat çekmeye çalıştılar. Çevredeki vatandaşlar etkinliğe Kitap gibi hareket” diyerek takdirlerini ifade ettiler.

ÜLKÜCÜ GENÇLERİN KİTAP ALIŞKANLIĞINI ÖZENDİRMEK İÇİN MEYDANDA KİTAP OKUMALARA TAKDİRLE KARŞILANDI.

Kitap gibi hareket

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyeleri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtı önünde topluca kitap okuyarak okuma alışkanlığına dikkat çekmeye çalıştılar. Çevredeki vatandaşlar etkinliğe “Kitap gibi hareket” diyerek takdirlerini ifade ettiler.

OKUMAYA DİKKAT ÇEKTİLER

Kırıkkale Ülkü Ocakları üyesi gençler kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek amacıyla Cumhuriyet meydanında toplu halde kitap okudular. Yaklaşık 125 kişiden oluşan gurup, çeşitli türlerden kitapları yaklaşık 30 dakika süreyle okuyarak çevredekilerin dikkatini çekmeye çalıştılar. Kitabını al sende gel organizasyonu besleme ile başladı.

TOPLUMU İYİ YÖNDE BİLGİLENDİRMEK İÇİN

Ülkü Ocakları Kırıkkale Şubesi Başkanı Serkan Tunçbilek, Kırıkkale Ülkü Ocakları olarak kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.  İnsanların ve toplumların mutluluğu, sağlıklı ile güçlü bulunmaları ile başladığını ifade eden Tunçbilek, “Kendi kendine yeterli ve kendi gücü ile yaşaya bilen kişi ile toplum olmak insanlık şerefinin başlıca şartını teşkil eder. Bunun için düşünerek, çalışmak kişiler ve toplumlar için yükselişin biricik yoludur. Bu sebep den insanlar erginlik kazandıkları çağdan itibaren toplum içindeki yerlerini ve hedeflerini tayin ederek çalışmak zorundadırlar. Bir milletin yükselişi her şeyden önce insan sevgisi, insanlara yararlı olma ve insan varlığına saygı gösterme esasına dayanan manevi yüksek inanç sahibi bulunmasına ihtiyaç göstermektedir. Diğer insanlarının olaylarının ve tabiat tesirlerinin önünde baş eğmeye uşakla mecbur kalmak insanlık için en aşağılatıcı durumdur. Büyüklüğü düşünmek yüceliği istemek kişileri ve toplumları mutluluğa götürecek şerefli bir yoldur” dedi.

BİLGİ İNSANLIĞI KARANLIKTAN KURTARIR

Bilgi insanlığı karanlıktan kurtaran ışık olduğunu belirten Tunçbilek, “Madde anlamındaki zenginlik ve toplumların refahı ile iktisadi yüksekliği manevi büyüklükten ve yücelikten kaynağını alır. Milliyetçi hareket Türk milletinin içinde bulunduğu yoksulluk, geri kalmışlık ve zayıflıktan kısa zamanda sıyrılıp kalkınması için Türk milletine büyük olmayı, düşünmeyi, ülkü sahibi olmayı ile manevi yüceliği hedef olarak çare olarak göstermektedir.  Millet olarak büyümeyi istemek ve yüceliğe ulaşmayı dilemek tehlikeli görülür olmuştur. İşte yeni sömürgeciliğin gizli metodu budur. Sömürmek istediği yıkmak istediği milletleri aşağılık görüşlere inandırmak kölelik zincirine vurmaktır. Türk milliyetçileri olarak Türk milletini her çeşit kölelikten esirlikten kurtarmak ve korumak mücadelesindeyiz” diye konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı