Kitap Fuarlarında Doğan rüzgârı esti

Kitap Fuarlarında Doğan rüzgârı esti

KRİPTO STANDI HİÇ BOŞ KALMADI

Kitap Fuarlarında Doğan rüzgârı esti

Yazdığı kitaplarla Kitap Fuarlarının aranan yazarları arasında yerini alan Kırıkkaleli Yazar Ümit Doğan, geçtiğimiz hafta hem Ankara hem de Adana Fuarına katılarak okurlarıyla buluştu.

KRİPTO STANDI HİÇ BOŞ KALMADI

Mustafa Kemal´in Muhafızı Topal Osman, Türk Papa ve Atatürk´ü Öldürme Planları isimli kitapları her basımdan sonra yoğun bir taleple karşılaşıp defalarca baskısı yapılan Doğan, gerek tarih gerekse günümüz için önemli bilgiler içeren kitaplarında kullandığı cesur, dikkat çekici ve belgelere dayanan bilgilerle Kitap Fuarlarının aranan yazarları arasında yer aldı. Fuar Kitap satışlarında da dikkat çekici bir ivme yakalayan Doğan, ülkemizin en çok kitap basan ve satan yayınevlerinden olan Kripto Yayınevinden çıkan kitaplarıyla katıldığı fuarlarda dikkat çekici kitap satış rakamlarına ulaştı.

KESKİN METROPOLİT VEKİLİ PAPA EFTİM: ?TÜRK PAPA?

Doğan, ?Türk Papa? adını verdiği kitabında, bir yandan Kurtuluş Savaşı yıllarında meydana gelen birçok olaya değinirken, diğer yandan da yıllardır hakkında farklı söylentiler dolaşan Papa Eftim´in gerçekte kim olduğunu anlatıyor. Fener Rum Patrikhanesinden ayrılarak, kurduğu Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesiyle, ?Ortodoks Hristiyan´ız ama Rum değiliz!? çıkışını yapan dönemin genç Keskin Metropolit Vekili Eftim´in gerek Milli Mücadele sırasında gerekse Cumhuriyetin kurulma aşamalarında verdiği mücadelenin temel olarak ele alındığı kitapta bir diğer ilgi çeken konu da ?Ergenekon Süreci??

?ATATÜRK´Ü ÖLDÜRME PLANLARI? VE ?TOPAL OSMAN?

Kitabın, milletimizin kafasındaki birçok soruya cevap verebileceğine inandığını ifade eden Doğan, ?Atatürk´ü Öldürme Planları? isimli kitabında, ?İngiliz Generali, Damat Ferit ve Said Molla, Mustafa Kemal´e suikast düzenlemek için nasıl bir pazarlık yaptılar? ?Atatürk bizdendi´ diyen İngiliz Yüzbaşı Benneth, Atatürk´ün öldürülmesi için hangi suikast planına dâhil oldu? Yurtdışındaki Vahdettin, Mustafa Kemal´e nasıl bir suikast düzenleyerek yönetimi ele geçirmek istedi? Atatürk´e darbe yapmak için Amerika´dan yardım isteyen kimdi? Hangi yabancı devlet 30 kişilik subay grubuna maaş bağlayıp Mustafa Kemal´e suikast için Anadolu´ya gönderdi??

SORULAR, BU KİTAPTA CEVAP BULUYOR

?Mustafa Kemal´e düzenlenmesi muhtemel suikastlar için gizli gruplar Ankara´ya nasıl istihbarat gönderdiler? Komitacı Ermenilerin Mustafa Kemal´i öldürme planları neydi? Çerkez Ethem´in Millî Mücadele sırasındaki suikast girişimleri yurt dışına kaçtıktan sonra nasıl devam etti? Yurtdışındaki Çerkez Ethem ve Halife Abdülmecid´in de adının karıştığı suikast tertibinde neler yaşandı? Daha Samsun´a çıktığı günlerde Mustafa Kemal´e suikast yapan Pontusçu Rumların daha sonra Ankara´da devam eden suikast planları neydi? İzmir Rum Metropoliti Hrisostomos´un intikamını almak bahanesiyle Mustafa Kemal´e suikast yapmak için nasıl bir komite kuruldu?? gibi sorulara belgeli cevaplar bulunabileceğini kaydetti. Topal Osman adlı kitabında da, Kurtuluş Savaşı döneminin tartışılan isimlerinden, Atatürk´ün de muhafızlığını yapan Giresunlu Topal Osman´la ilgili bilinmeyenleri belgelerle ortaya koyan Doğan, yeni kitap çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

KÜLTÜR SANAT: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı