Kış lastiği takın, hayatınızı kurtarın

Kış lastiği takın, hayatınızı kurtarın

Bölge Trafik Ekipler Amiri Türköz Ergin, araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu olduğunu söyledi. Kış aylarında vatandaşların can ve mal güvenliği için kış lastiği takmaları gerektiğini belirten Ergin, bu konuda herkesin hassas davranması gerektiğini bil

KIRKAYAK TIR OLARAK ADLANDIRILAN MERCEDES AXOR, SCANİA VE MAN FİRMALARINI KULLANAN KAMYON SAHİPLERİ KIŞ LASTİKLERİNİN KENDİLERİNİ EKONOMİK OLARAK ZORLAYACAKLARINI SÖYLEDİ. 10 TEKER VE 4 YEDEK TEKER ALACAKLARINI BUNUNDA ÖNEMLİ EKONOMİK SIKINTI YARATACAĞINI BELİRTEN KAMYONCULAR YASANIN GEREKSİZ OLDUĞUNU İFADE ETİLER.

HAVA KOŞULLARINA KARŞI DİKKATLİ OLUN

Bölge Trafik Ekipler Amiri Türköz Ergin, Yıldırımlar Dinlenme Tesisleri?nde, kamyon ve otobüs şoförlerine bilgiler verdi. 1 Aralık itibari ile yasalaşan ve zorunlu hale gelen kış lastiği ile ilgili şoförleri uyaran Ergin, can ve mal güvenliği için kış aylarında, kış lastiğinin takılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Ergin konuşmasının devamında, ? Kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşacak yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi olumsuz hava ve yol koşullan, sürücülerin görüş mesafesini azaltmakta, araçların fren mesafesini artırmakta ve buna paralel olarak da trafik güvenliği olumsuz yönde etkilenmektedir? dedi.

OLUMSUZLUKLARIN YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ

Ergin konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, ?Bu nedenle, karayolu ulaşımında yaşanacak olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ile huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini temin edebilmek amacıyla tüm yol kullanıcılarının Sisli ve yoğun kar yağışının olduğu günlerde araçlarına mutlaka zincir takmaları, öndeki araç ile arasındaki takip mesafesini artırmaları, mecbur kalmadıkça sollama yapmamaları, yavaş ve dikkatli seyretmeleri- bu tip havalarda çok zorunlu olmadıkça hava ve yol şartları normale dönünceye kadar uygun yerlerde bekleme yapmaları ve trafiğe çıkmamaları gerekmektedir.?

KIŞ LASTİĞİ KULLANMAK ZORUNLU

?Ayrıca ülkemizde yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan tüm araçlara her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirilmiştir. Kış Lastikleri üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 C`nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel tasarlanmış desenleri bulunan lastik türleridir. Sadece buzlu zeminlerde kullanılan çivili lastiklerde kış lastiği yerine geçer.

Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur?

TİCARİ ARAÇLARDA KULLANILACAK

?Kamyonet, minibüs ve A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur. Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması halinde lastik omuzlarında M+S işareti olsa dahi sırt deseninin kış lastiğine uygun olması gerekmektedir.

Kış lastiği ile ilgili yukarıdaki hususlara uymayan araç sahiplerine 500 TL. idari yaptırım kararı uygulanarak araç lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim yerine kadar geçici izin belgesi verilir? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü