Kış hazırlıkları başladı

Kış hazırlıkları başladı

Bir yandan kışlık sebze kurutan ev hanımları bir yandan da salça yapmaya çalışıyorlar. Kırıkkale yemeklerinin vazgeçemeyen ihtiyacı olan kurutmalık ihtiyaçlarını toptan karşılayan vatandaşlar, pazarcı esnafının yüzünü güldürüyor. Kış hazırlığına başlayan

Kırıkkale yemeklerinin vazgeçemeyen ihtiyacı olan kurutmalık ihtiyaçlarını toptan karşılayan vatandaşlar, pazarcı esnafının yüzünü güldürüyor. Kış hazırlığına başlayan vatandaşlar bir yandan kışlık sebze kurutmaya çalışırken bir yandan da kışlık salçasını yapıyor. Geleneksel el yapımı salça yapımı hemen tüm mahallelerde rastlamak mümkün

VATANDAŞ KURUTMALIK SEBZELERE YÖNELDİ

Kurutmalık, patlıcan, kabak, biber ve acurun yanı sıra salçalık ihtiyaçlarını her yıl rutin olarak gerçekleştiren ve kış mevsimine hazırlık için kurutmalık Pazar alışverişine çıkan vatandaşlar Esnafın, yüzünü güldürdü. Pazarcı esnafının satışlarında artış görüldü. Kurutmalık ve salça satışının bir sektör haline geldiği Kırıkkale?de ki dükkânların önünde renkli görüntüler oluşturan kurutmalık sebzeler, vatandaşların da dikkatini çekiyor. Daha önce sebzeleri evlerinde kurutan ev hanımları bu yılda geleneği bozmayarak kurutmalık alışverişine hummalı başladı. Kış mevsimine hazırlık için en önemli ihtiyaçlardan birinin kurutmalık olduğunu vurgulayan ev hanımları ?Kış mevsimini rahat etmek için şimdiden kabak, patlıcan, bamya gibi sebzeleri alıp kurutmaya başlıyoruz. Bazen de aktarlardan ve kurutmalık satan pazarlardan alıyoruz? diye konuştu. 

KIŞA HAZIRLIK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Kurutulmuş sebze almak isteyen ev hanımları içinde dizimler halinde satılan kurutmalıklardan, kabak, biber, bamya dizim fiyatlıları ise fazla cep yakmıyor sebzenin cinsine göre fiyat aralığı değişirken Kırıkkaleli vatandaşlar tarafından en çok tatlı biber ve patlıcan rağbet görüyor. Özellikle kış mevsimine yaklaşıldığı zaman satışların arttığını belirten esnaf, kurutmalık sezonunun Temmuz-Kasım arasında olduğunu dile getirdi. Satışlardan oldukça memnun olduklarını belirten esnaf, Kırıkkale halkının yemek kültüründen taviz vermediğini ifade ederek, ?Vatandaşlarımız, kışa hazırlık için kurutmalıklarını alıyor. Gerçekten kış mevsimine hazırlık için çok önemli bir adım. Vatandaşlarımız en çok tatlı biber ve patlıcan?a rağbet ediyor. Bütün Kırıkkale halkını pazara gelip kış mevsimine hazırlık bağlamında kurutmalık sebze almaları için bekliyoruz? dedi.

GERÇEKTEN LEZZETLİ OLUYOR

Ev hanımları ise ?Kış mevsimini rahat geçirmek için kurutmalık Bamya, Kabak, Patlıcan, Biber gibi sebzeleri alıp şimdiden kurutuyoruz. Yaz mevsimi olduğundan dolayı ürünlerin birçoğu tarlada yetişiyor. Tarla?da yetişen ürünlerin hepsi birbirinden lezzetli ve hormonsuz kışın ise sebzelerin yaz mevsiminde ki gibi tadı olmuyor. Sera ürünü olduğu için yaz mevsiminde ki lezzeti vermiyor. Bu sebepten hem de tasarruflu olduğu için kurutmalık sebzelerimizi alıp kurutmaya başlıyoruz. Aynı zamanda kuru sebze olduğu halde gerçekten lezzetli oluyor. Herkese kışa hazırlık bağlamında kurutmalık sebzeler almalarını tavsiye ediyoruz. Hem lezzetinden hem de kış mevsiminde sebzeler pahalı oluyor. Bayanlarımız mutlaka şimdiden kışa hazırlansınlar? şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü