Kış günü organik domates

Kış günü organik domates

Tükettiğimiz hemen her besinin, vücudumuza zarar veren hormonlar içermesi ve gelişim çağındaki çocukların gelişimini, yetişkinlerin de sağlığını etkilemesi hepimizi daha doğal, daha organik besinlere yönelmeye itiyor.

HİÇBİR ZARARLI HORMON İÇERMİYOR

Kimi Semt Pazarlarında ?organik sebze meyve? bölümü oluşturan köylü pazarcıların yanında bu işi rant kapısı haline getirip istismar eden bazı üreticiler vatandaşın tepkisini çekedursun, Bahşili ilçesindeki bahçesinde hiçbir zararlı hormon içermeyen yöntemlerle ürettiği sebzeleri Kırıkkale Hürriyet Caddesindeki ?organik manav?ında vatandaşın beğenisine sunan Bülent Ulu, tek hedefinin vatandaşa doğal sebzelerin tadını yeniden hatırlatmak olduğunu söyledi.

DOMATES GİBİ KOKAN DOMATES

Özellikle zararlı hormonların en fazla kullanıldığı domatesi -hem de bu mevsimde- bu doğallıkta bulan vatandaşın Bülent Ulu?ya ilgisi de çok yoğun.  Başta domates olmak üzere patlıcan, biber gibi yaz sebzelerini çok uygun fiyatlara vatandaşın beğenisine sunan Ulu, ?Günümüzde domates gibi kokan domates, patlıcan morluğunda patlıcan bulmak neredeyse imkânsız hale geldi.  Yediğimiz meyve sebze yüzünden aklımıza gelmeyecek hastalıklarla boğuşuyoruz. Bu yüzden de doğal olan bir şeyler bulduğumuzda hemen almak istiyoruz. Ama ne yazık ki kimileri bu işi sömürüyor, 1 kilo domatese 5-10 lira fiyat istiyor. Oysa bizim manavımız vatandaşın kendi bahçesi gibi. Kendi elleriyle seçip aldıkları ürünlerimize öyle fahiş fiyatlar da istemiyoruz. Bizi hâlâ keşfedememiş olanlara sizin aracılığınızla sesleniyorum: Gelsinler ve kış günü bahçe domatesi yemenin tadına varsınlar? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü